Home Surinaams Nieuws Wie is Sinach eigenlijk? (alle UPDATES en achtergronden!)

Wie is Sinach eigenlijk? (alle UPDATES en achtergronden!)

1
3
884

 

De LAATSTE UPDATES Sinach Live in NIS !!!!!!!!


Het laatste woord is er vast nog lang niet over gezegd: het worship concert  met Sinach in de Anthony Nesty Sporthal heeft doorgang gevonden. Daarmee is het verhaal voor UitSu, de uitgaans- en evenementenagenda van Suriname, klaar. Wel even een oproepje en verzoek aan organisatoren van grote evenementen: zorg dat u goed bent voorbereid, kies uw artiesten zorgvuldig, let op de veiligheid van de aanwezigen en houd een slag om de arm financieel, om eventuele onvoorziene omstandigheden te kunnen opvangen. Suriname Agenda ziet uw toekomstige events met veel plezier tegemoet!


update 4


Sinach is aangekomen (per helikopter) in de Anthony Nesty Sporthal om 21.50. Het concert is nu gaande. Recensies  zullen later volgen. Suriname is watching!


update 4


De SLM vlucht py993/994 is geland na een voorspoedige vlucht. De Gospel artiest Sinach is goed aangekomen in Suriname.


update 3


Osinachi, de geboortenaam van Sinach,  komt voor op de passagierslijst van SLM, dit is  aan UitSu bevestigd door een betrouwbare bron. Osinachi is de geboortenaam van de Nigeriaanse artieste Sinach. Daarmee komt een einde aan de grote onzekerheid van fans, gelovigen en de organisatie.

UitSu sprak hierover nogmaals met de organisatie van het concert in Suriname: Het doel van dit concert aldus Mr. Gadden, onderdirecteur en tevens coördinator van het event: ‘Wij organiseren deze worship niet om hier financieel beter van te worden. Ons doel is om geestelijk en moreel Suriname te versterken. Door de vele tegenslagen worden wij alleen maar sterker en meer vastberaden. Dit is voor het eerst dat er een evenement wordt georganiseerd van deze grootte zonder winst doelmerk. Wij willen slechts gezamenlijk bidden voor verbetering van het land en alle Surinamers op geestelijk en financieel gebied.’


update 2


VERWACHTE AANKOMSTTIJD VLUCHT PY 993/994 is 20.15

MEER UPDATES VOLGEN! Volg UitSu voor realtime info!! op FB

Sinach aan boord richting Suriname (INSTAGRAM)

update 1


De organisatie van het concert vanavond in de Anthony Nesty Sporthal wordt behoorlijk op de proef gesteld. Sinach die gisteren al in Suriname had moeten aankomen bevindt zich nu aan boord van de SLM/KLM vlucht PY993/994!

Reden waarom zij pas nu aan boord is is onduidelijk. De verwachte aankomsttijd van de vlucht is berekend om 20.15 vanavond. Het concert van Sinach in NIS zou beginnen om 19.00 uur.

MEER UPDATES VOLGEN! Volg UitSu voor realtime info!! op FB


Wie is Sinach?

Sinach is de artiestennaam van Osinachi Kalu, geboren op 30 maart te Nigeria. Sinach is de tweede dochter uit een gezin van zeven kinderen. In 2014 is zij gehuwd met Joseh Egbu. Haar artiestennaam heeft zij zelf gekozen en is een verbastering van haar achternaam. Quote:  ‘I chose that from my name Osinachi because it is easy to pronounce and catchy’. Sinach heeft als song writer en zangeres verschillende awards gewonnen en tientallen nummers uitgebracht waarvan ‘Way Maker’ en ‘I Know Who I Am’ de bekendste zijn. Zij is zelf betrokken bij de organisatie van haar concerten, onder de naam ‘SINACH LIVE IN CONCERT’, een serie van worship concerten die reeds hebben plaatsgevonden in ondermeer Nigeria, Ghana, South Africa, Zimbabwe, Uganda maar ook in Amsterdam en de USA. Dit doet zij samen met een team van medewerkers. Zeer recentelijk (per 30 april) heeft zij de naam van haar optredens veranderd in ‘Waymaker Tour 2017’  


Sinach 17-3 Lagos, Nigeria

Gecancelde optredens.

Sinach kwam in het nieuws door een op het laatste moment afgelast optreden in Suriname. Zij was geboekt om op te treden met haar band in de Anthony Nesty Sporthal (NIS) op 17 april jongstleden. De herinneringen aan ‘Tony Braxton’  ( imitator in 2009) kwamen naar boven. Voor het concert van Sinach  is behoorlijk promotie gemaakt en zijn ook toegangskaarten verkocht waarbij voor de goedkoopste (tribune) 120 SRD is betaald. Op filmbeelden die op 17 april via Twitter en verschillende websites verschenen was Sinach echter te zien als medewerkster aan een grote Worship en Healing happening in Nigeria waarbij ook Benny Hinn en Chris Oyakhilome acte de presence gaven.

De organisatie achter het evenement ‘Sinach Live In Suriname’ te weten Stichting House of Love, Charisma Ministries en Bribi Ministries liet eerder in een persbericht weten: ‘Wij bieden onze verontschuldiging voor het ontstane ongerief aan en bedanken u voor uw begrip en gebeden. Sinach zal op 12 mei optreden in Suriname en reeds betaalde kaarten blijven geldig.’ aldus de christelijke organisaties.

Amsterdam

Ook in Amsterdam waar een concert van Sinach aangekondigd was voor 15 april raakte men teleurgesteld. Wellicht nog het meest door het feit dat het bericht van de afzegging zo laat binnenkwam dat de mensen niet meer tijdig op de hoogte konden worden gesteld en velen pas bij aankomst in het Dominion Centre te horen kregen dat het optreden van Sinach niet doorging. De bezoekers die onder meer uit Ierland, België, Duitsland en Nederland waren gekomen werden desondanks warm ontvangen en hebben gratis kunnen genieten van andere artiesten. Gevraagd naar een reactie van de verantwoordelijke organisatie vernamen we: ‘Salt & Light betreurt net als u deze gang van zaken.’ ‘We hebben inderdaad een gezegende en fijne avond gehad en inmiddels zijn de bedragen met betrekking tot de restitutie van de tickets voor het concert van Sinach op 15 april 2017 naar de betrokkenen waarvan de bankgegevens bekend zijn overgemaakt.’

 

Sinach en Pastor Chris

In Nigeria is Sinach een bekende (gospel)zangeres en al jaren gelieerd aan Chris Oyakhilome ook wel bekend als ‘Pastor Chris’. Deze pastor is goed voor $30–50 miljoen (2011, Forbes) en oprichter van Believers’ Loveworld Incorporated, de officiële naam van Christ Embassy en tevens eigenaar van diverse radio en tv stations. Pastor Chris staat bloot aan kritiek van veel verschillende organisaties wegens het misleidend karakter van zijn worship diensten en het plaatsvinden van zogenaamde wonderen en genezingen. Onder andere de Faith healings die aidspatiënten zouden genezen zijn een omstreden punt. Sinach verleent assistentie door de zieken tijdens diensten van Pastor Chris naar het podium te begeleiden en letterlijk te proclameren dat zij zijn ‘genezen door de heilige geest’.

In 2016 (Zuid Afrika) en 2017 (Amerika) zijn er gerechtelijke onderzoeken geweest naar de gang van zaken binnen verschillende genootschappen die gelieerd zijn aan of eigendom zijn van Pastor Chris.


Pastor Chris Oyakhilome and his ex-wife Anita

Worshipping

Wat is worshipping eigenlijk? Worshipping betekent  letterlijk vertaald aanbidding. Als je de filmpjes bekijkt op Youtube en op de sites en fb pagina’s van de aanhangers zie je honderden zoniet duizenden mensen in trance. Hun handen in de lucht en hun gezichtsuitdrukking wezenloos. Emoties lopen hoog op en huilen is geen uitzondering. Is dit leuk? Blijkbaar, anders zouden niet zoveel mensen het doen. Het draait allemaal om het geloof en de aanbidding van Jesus en God. De ervaring schijnt zeer intens te worden beleefd. Door de preken, de muziek en de belichting worden de bezoekers opgezweept tot een gemoedstoestand die men ook waarneemt bij House muziek evenementen.


Worshipping

Van worshippen word je ook high.

Zo stelt een aantal onderzoekers van de Universiteit van Washington. De academici interviewden 470 kerkgangers, verspreid over twaalf kerken. Sociologie student Katie Corcoran zegt dat worship verslavend is, omdat de aanbidders geloven dat ze God ervaren. Er zijn overigens ook veel kerken die vechten tegen de kunstmatigheid en narcisme van gemaakte worship.

Worship Concert Sinach

 

12 Mei 2017 in Suriname.

 Sinach bevestigde aan UitSu via haar Facebook pagina haar optreden op 12 mei a.s. Ook via haar publieke kanalen staat Suriname vermeld gezamenlijk met optredens in Guyana, Barbados, Antigua en Grenada. Het optreden van Sinach in Suriname staat wederom gepland in de Anthony Nesty Sporthal. 

Evenals in Amsterdam, heeft ook in Suriname de organisatie de bezoekers gratis getrakteerd op een fijne ontvangst met muziek en dienst op de avond van het afgelaste concert. Volgens een woordvoerster van het coördinatie centrum van de organisatie ‘was 17 april slechts een voorproefje. Het concert van 12 mei gaat zeker door.’ Volgens de organisatie zal Sinach op 11 mei aankomen in Suriname. Gelijk na aankomst vindt er dan een persconferentie plaats op de Johan Adolf Pengel Luchthaven. Er zijn voor het optreden van Sinach ruim 3000 kaarten in de voorverkoop verkocht. Hierbij is rekening gehouden met het aantal niet bruikbare stoelen in het NIS. Het maximaal aantal beschikbare kaarten van 4000 stuks is hiermee al bijna behaald. Volgens de organisatie heeft Sinach zich gecommitteerd om zich ‘extra in te zetten omdat het Surinaams publiek zolang in spanning heeft gezeten.’ Sinach reist samen met een uit 11 personen bestaande band die haar zal bijstaan en begeleiden tijdens de show. Het aantal buitenlandse bezoekers voor deze show is volgens de organisatie ongewis. ‘Op 17 April waren er bezoekers speciaal ingevlogen ondermeer uit Curaçao, of dit op 12 mei ook zo zal zijn weten wij niet. Uit Guyana verwachten wij niet veel mensen omdat Sinach na haar show hier gelijk zal doorreizen voor een concert in Guyana


Sinach 17-3 Lagos, Nigeria

‘Sinach Live in Suriname’ | ‘Waymaker Tour 2017’

Vrijdag 12 mei in de Anthony Nesty Sporthal

De inloop begint om 18.00 uur en de show start om 19.00 uur.

Show Lobi & Share
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Load More Related Articles

One Comment

 1. by UitSu

  08/05/2017 at 4:11 am

  First!

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Check Also

Marteling, doodstraf en oneerlijke rechtzaken in China

INGEZONDEN: Ergens van beschuldigd worden is niet hetzelfde als schuldig zijn. Voordat wij…