Home Breaking News Suriname Vrouwenorganisatie Zami doet haar intrede in Suriname.

Vrouwenorganisatie Zami doet haar intrede in Suriname.

0
2
479

PARAMARIBO – Vrouwen zijn onderling niet solidair en slechte onderhandelaars. Deze opmerkingen van mannen werkten bijna als een rode lap op een stier, maandagavond tijdens een debat over vrouwelijk leiderschap in Tori Oso.

zami

De stichting is al drieëntwintig jaar actief in Nederland en maakt zich sterk voor vrouwelijk leiderschap en economische zelfstandigheid. Vrouwelijke vertegenwoordigers van de politieke partijen DOE, SPA, BEP, DA’91 en de NPS gingen in op de stellingen die geponeerd werden, waarna het publiek ook de gelegenheid kreeg te reageren. Opvallend genoeg maakten veelal mannen gebruik van deze gelegenheid.

DNA-ondervoorzitter Ruth Wijdenbosch die het debat inleidde, merkte op dat samenwerking een belangrijk aspect is in deze discussie. Ze vroeg er rekening mee te houden dat mannen ijzersterke netwerken hebben en dat vrouwen daarom hun krachten ook moeten bundelen om sterk te staan.

Ook werd tijdens het debat aangehaald dat vrouwen leiderschapskwaliteiten bezitten maar deze niet benutten vanwege hun thuiscultuur waarin ze zich dienstbaar opstellen.

Anna Wielkens, mede-oprichter van stichting Zami Paramaribo, kijkt terug op een geslaagd debat. De stichting streeft ernaar om om de vier weken tot aan de verkiezingen toe politieke debatten te houden.

Bron: De Ware Tijd

zami1

Show Lobi & Share
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Load More Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Check Also

Op de fiets door Suriname, recordpoging van Albina naar Nickerie (480 km)

Van Oost- naar West-Suriname op de fiets Sportieveling Ed Abspoel gaat van Oost- naar West…