Home Breaking News Suriname Vakantie of stage? Woonruimte huren in Suriname.

Vakantie of stage? Woonruimte huren in Suriname.

0
22
1,702

Ga jij binnenkort naar Suriname of ben je er misschien al? Dan wil je natuurlijk wel een leuke kamer, huis of appartement. Hoe je gemakkelijk de ideale woning vindt in Paramaribo lees je hier. Waar je op moet letten bij het huren van woonruimte en wat een redelijke huurprijs is vertellen we jou natuurlijk ook. Bovendien krijg je nog wat handige tips en wetenswaardigheden over het huren van de leukste vakantiewoningen in Suriname. Na het lezen van dit artikel ben je zo onder de pannen. Ga je mee?

Kort of lang verblijf?

Uiteraard zijn er hotels, pensions en guesthouses te kust en te keur, en voor een kort verblijf in Suriname is dat zeker een goede optie. Blijf je langer, bijvoorbeeld drie weken tot enkele maanden en ben je gesteld op comfort en privacy? Dan is het huren van een woning of studio, waar je zelf kan koken en ook meer ruimte hebt, zeker de overweging waard.

Particuliere verhuurders

Het aanbod van woningen, kamers en appartementen gaat in Paramaribo meestal via particuliere verhuurders. Je huurt dus gewoon van de eigenaar. Ook het huren van kamers, dus met gedeeld gebruik van keuken, douche en toilet behoord tot de mogelijkheden.
Vind je het leuk om andere reizigers te ontmoeten? Er zijn in Paramaribo veel woningen waar meerdere gasten verblijven. Hierover strakjes wat meer.

Hoog en laag seizoen

Voor ieder budget is er in Suriname iets te vinden maar vooral in het hoogseizoen ( juli – augustus en november tot en met december) is reserveren wel belangrijk. Veel goedkopere woningen zijn dan volgeboekt en de duurdere en luxe woningen nog maar mondjesmaat beschikbaar. Weet jij al wanneer je gaat komen? Maak dan, zeker als jouw bezoek in het hoogseizoen valt, alvast een reservering.Prijzen van kamers en woningen in Suriname

Voor het huren van een kamer in Paramaribo moet je rekenen op ongeveer € 250,- per maand. Voor een studio of appartement voor twee personen is een huur van € 300,- gangbaar en een complete woning huur vanaf zo’n € 500,-. Wil jij een zo goedkoop mogelijke woning? Hou goed in je achterhoofd dat goedkoop soms ook duurkoop is. Op sommige locaties wil je niet eens gratis wonen maar aan de andere kant kun je ook echt hele leuke woonruimte vinden voor een lage prijs.

De buurt is belangrijk

Paramaribo is verdeeld in verschillende wijken.(buurten) De buurt waar een woning zich bevindt is mede bepalend voor jouw woongenot en de huurprijs. Een rustige (lees veilige) buurt is aan te raden.
Het Centrum is prima en ook Paramaribo Noord staat, hoewel vrij ver weg, goed bekend. Wil jij liever iets meer uit de drukte maar toch wel dichtbij? Ook Kwatta (tot aan de tweede Rijweg) en Munder zijn prettig om in te wonen. In de omgeving van het Academisch Ziekenhuis, vind je de Boer Buitenweg, Munderweg en Bennies Park. Dit zijn ook prima locaties als het om woongenot en veiligheid gaat.

Voorzieningen

Natuurlijk spelen jouw voorkeuren ook een rol. Dat kan natuurlijk van alles zijn zoals de ligging ten opzichte van je stage plek of als je in de buurt wilt zijn van familieleden. Hou jij wel van een wandeling of een fietstochtje?  De aanwezigheid van winkels, taxibedrijven en restaurantjes bij jouw woning kan dan een voordeel zijn. Ben jij veel online? Dan is een woning met WIFI een must. Ook de aanwezigheid van een wasmachine of airco is een pluspunt.


Waar je op moet letten bij het huren van een woning in Paramaribo.

Het fijnste is het als de woning voor je gehele verblijf beschikbaar is. Bij de boeking kan jij dit bespreken. Meestal geven verhuurders ook een korting als je langer dan 6 maanden huurt.


Beveiliging

Alle woningen in Suriname moeten beveiligd zijn. Dat wil zeggen dat de woning volledig voorzien moet zijn van dievenijzers en liefst nog een alarm of toezicht. Dit komt misschien voor Nederlandse begrippen een beetje cru over, maar het is niet leuk als er ingebroken word en je nieuwe laptop en e-reader zijn verdwenen. Voorkomen is beter dan genezen dus een onbeveiligde woning is een absolute nee!


82 Trading Suriname dievenijzers

Internet of WIFI

Als er geen internet aanwezig is in de woning en er staat bij dat het in overleg geregeld word kan je ook beter eventjes verder kijken. In overleg wil in Suriname vaak zeggen dat het niet gaat gebeuren. Een verhuurder die serieus is met de verhuur heeft zijn zaakjes al in orde voordat jij komt.


Wat is inclusief?

Een woning huren in Suriname doe je meestal  inclusief de elektra, water en gas. Staat er bij een advertentie dat de huurprijs exclusief stroom is? Ga maar liever niet in op aanbiedingen waarbij je apart moet betalen voor stroom. EBS (Energie Bedrijf Suriname) berekend namelijk flinke prijzen en het meerverbruik is vaak moeilijk te controleren.

Zuinig met energie

Het is natuurlijk wel de bedoeling dat jij rekening houd met de stroomrekening. Zelfs al is de elektra bij de huurprijs inbegrepen kun je zuinig zijn met energie. Laat dus niet alle lichten aan als je weggaat. Vanwege de brandveiligheid kun je ook beter geen airco of ventilatoren laten aanstaan als je niet in de woning bent.


 

Gericht zoeken

Zet op een rijtje wat voor jou belangrijk is qua huisvesting en zoek gericht. Vergelijk de aanbiedingen en de prijzen maar houd in gedachte dat als iets te mooi lijkt om waar te zijn, het dat meestal ook is. Wat is nu eigenlijk de goedkoopste locatie voor het huren van een woning? Globaal kun je stellen dat hoe dichter je bij het centrum van Paramaribo woont hoe hoger de huurprijzen zullen zijn.

Buslijnen in Paramaribo

De omgeving van de woning speelt ook een rol. Is de weg geasfalteerd, is het een nette buurt, zijn er winkels en bedrijven dichtbij. Heb je (nog) geen vervoer?  Dan is het fijn als er een bus langs rijd. In Paramaribo rijden de meeste buslijnen vanaf 6 uur ‘s ochtends tot ongeveer 8 uur ‘s avonds heel regelmatig.  Wil je vroeger of juist later even de deur uit? De aanwezigheid van een taxi bedrijf in de buurt is dan mooi meegenomen.

Denk aan de buren

Een goede buur is beter dan een verre vriend en in Suriname geldt dat helemaal.  De buren letten namelijk op jouw woning als jij niet thuis bent.  Ben jij nieuw in een buurt? Dan is het in Suriname gebruikelijk om iedereen en vooral jouw naaste buren netjes te groeten. Is er voldoende straat verlichting en zijn er meerdere bewoners op het erf of in de woning zelf?  Al deze factoren kunnen prettig zijn en de veiligheid vergroten.Wil je geen enkel event meer missen en  altijd volledig op de hoogte blijven van het recente uitgaans nieuws? De Suriname Agenda is  compleet met kerken, shows, toneel maar ook alle restaurants, cafés, cursussen en workshops. Ontvang leuke aanbiedingen en reserveer tickets online:

Loading


Verhuurbedrijven voor woningen in Suriname.

Er zijn ook bedrijven die zich gespecialiseerd hebben in de verhuur van woningen, studio’s en appartementen. Het voordeel om met zo’n bedrijf zaken te doen is dat jij als huurder een zekere mate van bescherming geniet. Je betaald dan meestal wel een bedrag aan administratie kosten (ongeveer € 35,-) maar daarvoor kan jij ook rekenen op hun bemiddeling en garantie. Ook hebben deze woning verhuur bedrijven een ruimer aanbod en dus meer keuze.


Een bedrijf dat al jaren bestaat is Casa Cama. Zij verhuren kamers, appartementen en woningen in het geheel Caribische gebied. Alle aangeboden woonruimtes worden door Casa Cama regelmatig gecontroleerd. Een handige functie op hun website is, dat je kan zoeken op prijs, op het aantal personen maar ook op jouw specifieke voorkeuren wat betreft de woningen. Op hun site staan ook handige reviews van andere reizigers over de woningen. Er is een plattegrondje van Paramaribo en een schema waarin de beschikbaarheid van de appartementen staat aangegeven. Het is aan te bevelen om even een kijkje te nemen op hun site.

Casa Cama Suriname. Huizen, kamers en appartementen te huur

Ook Remax Suriname heeft een groot aanbod van woningen in hun bestand. De website heeft duidelijke foto’s en de prijzen en adressen staan erbij vermeld. De prijzen voor woningen zijn iets hoger ( vanaf € 340,-) en veelal nieuw gebouwd. Remax berekend ook bemiddelingskosten en een borg.

Remax Suriname huizen te huur

Wij wensen jou een heel prettig verblijf in Suriname.

 

 

Show Lobi & Share
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Load More Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Check Also

Op de fiets door Suriname, recordpoging van Albina naar Nickerie (480 km)

Van Oost- naar West-Suriname op de fiets Sportieveling Ed Abspoel gaat van Oost- naar West…