Home Breaking News Suriname Vakantie of stage? Woonruimte huren in Suriname.

Vakantie of stage? Woonruimte huren in Suriname.

0
3
736
Show Lobi & Share
 •  
 • 20
 •  
 • 6
 •  
 •  
 •  
  26
  Shares

Ga jij binnenkort naar Suriname of ben jij er misschien al? Dan wil je natuurlijk wel een leuke kamer, huis of appartement!

Uiteraard zijn er hotels, pensions en guesthouses te kust en te keur, en voor een kort verblijf in Suriname is dat zeker een optie. Blijf je echter drie weken tot enkele maanden dan is het huren van een woning of studio, waar je zelf kan koken en ook meer privacy hebt, zeker de overweging waard.

Het aanbod van woningen, kamers en appartementen gaat in Paramaribo meestal via particuliere verhuurders. Ook het huren van kamers, dus met gedeeld gebruik van keuken, douche en toilet behoord tot de mogelijkheden.

Voor ieder budget is er iets te vinden maar vooral in het hoogseizoen ( juli – augustus en november tot en met december) is reserveren wel belangrijk. Veel goedkopere woningen zijn dan volgeboekt en de duurdere en luxe woningen nog maar mondjesmaat beschikbaar.Prijzen van kamers en woningen in Suriname.

Voor het huren van een kamer in Paramaribo moet je rekenen op ongeveer € 200,- per maand, een studio of appartement voor twee personen vanaf € 250,- en een complete woning vanaf gemiddeld € 450,-.  Natuurlijk spelen jouw voorkeuren ook een rol. Wifi, een wasmachine, de ligging ten opzichte van je stage plek, de aanwezigheid van winkels en noem maar op.


Waar je op moet letten bij het huren van een woning in Paramaribo.

Het fijnste is het als de woning voor je gehele verblijf beschikbaar is. Bij de boeking kan jij dit bespreken. Meestal geven verhuurders ook een korting als je langer dan 6 maanden huurt.


Alle woningen in Suriname moeten beveiligd zijn. Dat wil zeggen dat de woning volledig voorzien moet zijn van dievenijzers en liefst nog een alarm of toezicht. Dit komt misschien voor Nederlandse begrippen een beetje cru over, maar het is niet leuk als er ingebroken word en je nieuwe laptop en e-reader zijn verdwenen. Voorkomen is beter dan genezen dus een onbeveiligde woning is een absolute nee!


82 Trading Suriname dievenijzers

Als er geen internet aanwezig is in de woning en er staat bij dat het in overleg geregeld word kan je ook beter eventjes verder kijken. In overleg wil in Suriname vaak zeggen dat het niet gaat gebeuren. Een verhuurder die serieus is met de verhuur heeft zijn zaakjes al in orde voordat jij komt.


Een woning huren in Suriname doe je inclusief de elektra, water en gas. Ga liever niet in op aanbiedingen waarbij je apart moet betalen voor stroom. Aan de andere kant is het natuurlijk wel de bedoeling dat jij rekening houd met de stroomrekening en dus niet alle lichten aan laat als je weggaat. Ook vanwege de brandveiligheid geen airco of ventilatoren laten aanstaan als je niet in de woning bent.


Zet op een rijtje wat voor jou belangrijk is qua huisvesting en zoek gericht. Vergelijk de aanbiedingen en de prijzen maar houd in gedachte dat als iets te mooi lijkt om waar te zijn, het dat meestal ook is. Globaal kun je stellen dat hoe dichter je bij het centrum van Paramaribo woont hoe hoger de huurprijzen kunnen zijn. De omgeving van de woning speelt ook een rol. Is de weg geasfalteerd, is het een nette buurt, zijn er winkels en bedrijven dichtbij. Als je (nog) geen vervoer hebt is het fijn als er een bus langs rijd en de aanwezigheid van een taxi bedrijf in de buurt speelt ook een rol. De aanwezigheid van voldoende straat verlichting en wellicht de aanwezigheid van meerdere bewoners op het erf of in de woning zelf kan ook prettig zijn en de veiligheid vergroten.Verhuurbedrijven voor woningen in Suriname.

Er zijn ook bedrijven die zich gespecialiseerd hebben in de verhuur van woningen, studio’s en appartementen. Het voordeel om met zo’n bedrijf zaken te doen is dat jij als huurder een zekere mate van bescherming geniet. Je betaald dan meestal wel een bedrag aan administratie kosten (ongeveer € 35,-) maar daarvoor kan jij ook rekenen op hun bemiddeling en garantie. Ook hebben deze woning verhuur bedrijven een ruimer aanbod en dus meer keuze.


Een bedrijf dat al jaren bestaat is Casa Cama. Zij verhuren kamers, appartementen en woningen in het geheel Caribische gebied. Alle aangeboden woonruimtes worden door Casa Cama regelmatig gecontroleerd. Een handige functie op hun website is, dat je kan zoeken op prijs, op het aantal personen maar ook op jouw specifieke voorkeuren wat betreft de woningen. Op hun site staan ook handige reviews van andere reizigers over de woningen. Er is een plattegrondje van Paramaribo en een schema waarin de beschikbaarheid van de appartementen staat aangegeven. Het is aan te bevelen om even een kijkje te nemen op hun site.

Casa Cama Suriname. Huizen, kamers en appartementen te huur

Ook Remax Suriname heeft een groot aanbod van woningen in hun bestand. De website heeft duidelijke foto’s en de prijzen en adressen staan erbij vermeld. De prijzen voor woningen zijn iets hoger ( vanaf € 340,-) en veelal nieuw gebouwd. Remax berekend ook bemiddelingskosten en een borg.

Remax Suriname huizen te huur

Wij wensen jou een heel prettig verblijf in Suriname.

 

 


Show Lobi & Share
 •  
 • 20
 •  
 • 6
 •  
 •  
 •  
  26
  Shares
Load More Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Check Also

Owru Yari in Paramaribo: pagara estafette

Show Lobi & Share       Op 31 december wil je gewoo…