Home Breaking News Suriname 15 jaar Unu Pikin, de sociale werkplaats van Paramaribo

15 jaar Unu Pikin, de sociale werkplaats van Paramaribo

6
11
957

Regelmatig organiseert Stichting Unu Pikin een Bunkopuseri. Daar verkopen zij boeken, kleding, allerhande artikelen voor uw huis, tuinspulletjes, decoratie materialen en nog veel meer. De Bunkopuseri’s worden zeer druk bezocht door buurtbewoners en belangstellenden. (zie de suriname agenda)

Er zijn ook activiteiten voor de jeugd en rondleidingen. Dagelijks is er ook boekverkoop, in hun kleine maar veelzijdige boekwinkeltje. Daar kunt u voor een zacht prijsje kinder- en volwassenen boeken aanschaffen.

Wilt u wat meer info over deze stichting? Zij doen al 15 jaren zeer veel met en voor kinderen en mensen met een beperking in Suriname. Stichting Unu Pikin kan uw steun momenteel goed gebruiken.

Unu Pikin 15-jarig jubileum

De sociale werkplaats van Stichting Unu Pikin bestaat deze maand 15 jaar. Unu Pikin is in 2003 gestart met het renoveren van oud schoolmeubilair, in een klaslokaal in Geyersvlijt.

Inmiddels is er aan De Boerbuitenweg een echte meubelfabriek, een fietsenafdeling en een boekenafdeling, allemaal arbeidsplaatsen voor mensen met een beperking of anderen die wat extra steun nodig hebben.

Begonnen met 2 medewerkers

De werkplaats begon in de OS Geyersvlijt II met maar 2 medewerkers. Als snel kreeg George Monkou de leiding en heeft Jurrian Dekkers-Visch gezorgd dat de huidige locatie aan De Boerbuitenweg met donatiegelden kon worden gebouwd.

Tien jaar geleden is Susanne Dekkers in dienst gekomen als coördinator en later als directeur en bleef mr. Monkou als manager verantwoordelijk voor de meubelfabriek.

Vijf jaar later is het bedrijf uitgebreid met een fietsenafdeling, waar Ron Schal al snel als hoofd-fietsenmaker ging werken. Inmiddels vinden meer dan 25 mensen een job of dagbesteding bij de sociale werkplaats van Stichting Unu Pikin.


Sociale werkplaats

In de werkplaats wordt arbeid, dagopvang en stages geboden aan mensen die weinig kans hebben binnen het reguliere arbeidsveld. Zij doen passende arbeid en krijgen de kans zich in hun eigen tempo te ontwikkelen.

Directeur Susanne Dekkers: “Er komen nog regelmatig ouders die een plek zoeken voor hun volwassen zoon of dochter. Helaas kunnen we niet iedereen helpen.”

De crisis raakt ons ook

Met deze opvang voert Stichting Unu Pikin een overheidstaak uit, maar de werkplaats functioneert al 15 jaar zonder financiële steun van de overheid. De inkomsten uit de verkoop van meubels, fietsen en boeken helpen de werkplaats in stand te houden.

De recente economische situatie in het land heeft ook invloed op de werkzaamheden. Bestellingen voor meubilair vanuit het Ministerie van Onderwijs zijn uitgebleven en mensen hebben weinig geld over voor onderhoud of aanschaf van fietsen. Daarom zijn projectfinancieringen, donaties en fondsenwervingsacties hard nodig.

Hoopvol blijven

Een zo’n actie is de bekende boekenmarkt of bunkopuseri, waarvan de eerste in 2009 plaatsvond en de 20ste op vrijdag 30 november aanstaande staat gepland. Susanne Dekkers: “We hebben het moeilijk, maar proberen toch hoopvol naar de toekomst te kijken.”

Wilt u ondersteunen?

Kunt u het zich permitteren en wilt u het werk van stichting Unu Pikin graag ondersteunen? Dat zou heel fijn zijn. U kunt uw bijdrage storten op:

Republic Bank: SRD 019.75.06.522 of Euro 019.75.06.603

Uw bijdrage, groot of klein, is bijzonder welkom.

boek2


De doelstelling van Stichting Unu Pikin is het verbeteren van de leeromgeving van kinderen in Suriname. Dit wordt gedaan door het inrichten en ondersteunen van schoolbibliotheken, het verspreiden van educatieve (spel-)materialen en het maken van schoolmeubilair in de sociale werkplaats.
De sociale werkplaats biedt arbeidsplaatsen aan jongeren zonder en met een beperking. Om deze jongeren nog meer kansen op een betaalde baan te geven, is de meubelfabriek uitgebreid met een fietsenwerkplaats, waar jongeren worden opgeleid tot fietsenmaker.”

Wilt u persoonlijk contact?
Contact Info: Phone 441-900 Adres: Boerbuitenweg 34C, (Munder) Paramaribo

Email info@stichtingunupikin.nl


Website http://www.stichtingunupikin.nl

Show Lobi & Share
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Load More Related Articles

6 Comments

 1. admin

  23/06/2014 at 4:14 pm

  adres: Boerbuitenweg 32, Paramaribo

  Reply

 2. Clarence

  23/06/2014 at 9:16 pm

  Hallo,
  Ga zeker komen, jullie zien me verschijnen rond 15.00 uur.
  Groetjes Clarence

  Reply

 3. Mariska de Vrede

  24/06/2014 at 5:28 am

  Is het alleen deze vrijdag of vaker?

  Reply

 4. fien

  27/06/2014 at 3:29 am

  Goedemorgen,
  U kunt mij verwachten rond 15.00 uur.
  Mvg,
  Mr Fien

  Reply

 5. Esajas H

  27/06/2014 at 3:32 am

  Beste Unu Pikin,
  Las over uw boekenmarkt op FB.
  Wens jullie heel veel succes met deze actie.
  Blessie,
  Harold

  Reply

 6. Paal

  27/06/2014 at 3:34 am

  Lieve mensen,
  Een goed initiatief, heb via fb over jullie gehoord.
  Kunnen jullie nog vrijwilligers gebruiken?
  Een fijne dag toegewenst,
  Ewald Paal

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Check Also

Op de fiets door Suriname, recordpoging van Albina naar Nickerie (480 km)

Van Oost- naar West-Suriname op de fiets Sportieveling Ed Abspoel gaat van Oost- naar West…