Home Surinaams Nieuws Tribute to Henry Ceder, donderdag 2 maart 2017 in de Congreshal Paramaribo.

Tribute to Henry Ceder, donderdag 2 maart 2017 in de Congreshal Paramaribo.

0
0
695

Surinaamse artiesten tonen waardering. In het verlengde van het  tribute annex benefietconcert aan Henry Ceder in Hoofdorp (Nederland) 19 februari jongsleden, wordt er een groots concert in Suriname gehouden. De zanger is ernstig ziek en collega-artiesten willen graag hun waardering voor hem tonen nu dat nog kan.

Donderdag 2 maart komen daarom velen van hen daarom bij elkaar in de Congreshal en zullen zich van hun beste zijde laten zien tijdens de show “Memre Cedre” (Tribute to Henry Ceder). In de organisatie zitten onder meer Conchita Berggraaf, Rosita Leeflang, Clifton Braam en anderen die tijdens het concert een bijdrage zullen leveren.


Henri Ceder

Ceder vertoeft al geruime tijd in Nederland voor behandeling, maar zal dit concert wel bijwonen. De organisatie laat weten dat er geen kaartjes verkocht worden, maar dat er bij de poort wel een vrijwillige bijdrage wordt gevraagd. Gehoopt wordt op gulle gevers, omdat het opgehaalde geld aan het Kankercentrum gedoneerd zal worden.  Voor “Memre Cedre” (Tribute to Henry Ceder) hebben een groot aantal vooraanstaande artiesten zich opgegeven om op de planken te staan. Ook Sukru Sani zal zijn opwachting maken.

Henry Ceder

Sukru Sani is de band waarmee Ceder als een van de voorzangers furore maakte in de jaren tachtig en negentig. De band werd onder meer bekend door nummers als ‘Pompo Lollie’, ‘Don Don Dia’ en ‘Het gaat je niet aan’. In die periode was geen feest compleet als Sukru Sani er niet bij was. De groep werd populairder door de karakteristieke manier waarop Guno Ravenberg haar reclame insprak.  2 Gouden platen sleepten zij in de wacht. Later zou Sukru Sani die eerste plaats moeten delen met Ai Sa Si, maar de bijna legendarische positie van de kawinagroep is eigenlijk nooit verloren gegaan. Bij haar reünieconcert in 2009 kreeg de groep de Anthony Nesty Sporthal vol.


Ook als ondernemer heeft Henry zijn sporen verdiend. Hij is oprichter van Eethuis Amaranta waar diverse Surinaamse menu’s door Henry zelf bereid werden maar waar ook muziek gemaakt werd en vooral werd gezongen. Daarnaast is hij oprichter van het beveiligingsbedrijf ‘Brotherhood’, terwijl hij zich ook verdienstelijk maakte als mede-oprichter van de Surinaamse Artiesten Vereniging.

Henri Ceder, Naomi Pikientio 12-2016

Surinaamse topartiesten als Conchita Berggraaf, Marianne Cornet, Trees Ralim, Heliante Redan, Wilgo Tolud, Nisha Madaran, Naomi Pikintio, Stephanie Rasmali-Nunes, Janice van Klaveren, Irene Daans, Anunja Litanie, Asgar Koster, Sissy Balsemhof, De Amaranta crew olv Kenneth Ceder, Sukru Sani  olv Maikel Deira en anderen zullen hun geliefde collega een eerbetoon brengen.

De Conférenciers voor de avond zijn Henk van Vliet, Chantal Cadogan, Clifton braam, Rosita Leeflang en Guno Ravenberg.

CHECK HET EVENT HIER


Er wordt veel publiek verwacht bij de show en de organisatie zet grote schermen in op het Onafhankelijkheidsplein voor degenen die geen plek binnen kunnen bemachtigen.

 

Show Lobi & Share
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Load More Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Check Also

Marteling, doodstraf en oneerlijke rechtzaken in China

INGEZONDEN: Ergens van beschuldigd worden is niet hetzelfde als schuldig zijn. Voordat wij…