Home All the above The World’s Greatest. Muhammad Ali. Zijn mooiste quotes.

The World’s Greatest. Muhammad Ali. Zijn mooiste quotes.

0
1
663

 Muhammad Ali is niet meer. _17 januari 1942 – 3 juni 2016_ RIP

He was ‘The World’s Greatest’ 


Muhammad Ali
Muhammad Ali

Muhammad Ali wordt algemeen beschouwd als de beste bokser aller tijden. Een man die zich bewust was van zijn roots en daar geheel op eigen wijze mee omging. Hij behaalde een gouden medaille op de Olympische Spelen in 1960 en hij werd in totaal drie keer wereldkampioen. Mede door die prestaties werd hij in de VS en Groot-Brittannië in 1999 uitgeroepen tot Sportman van de Eeuw. Ook na zijn bokspensioen begaf hij zich nog vaak in de schijnwerpers, hij ontving meerdere hoge onderscheidingen. Hij trouwde vier keer en is vader van zeven dochters en twee zoons. Al sinds de jaren 80 leed Ali aan de ziekte van Parkinson.

Muhammad Ali en Prince
Muhammad Ali en Prince

Ali, geboren als Cassius Clay, werd in 1960 Olympisch kampioen in Rome, en begon in hetzelfde jaar aan een professionele carrière als bokser. Hij werd in 1964 WBA-wereldkampioen door Sonny Liston te verslaan met knock-out in de 7de ronde. De bokslegende, die de bijnaam “The Greatest” kreeg, schokte in 1967 echter de publieke opinie in de Verenigde Staten door omwille van zijn religieuze overtuigingen te weigeren in militaire dienst te gaan en deel te nemen aan de oorlog in Vietnam. Hij werd daarop gearresteerd, verloor zijn titel en werd verbannen uit de bokssport voor 3,5 jaar.


Joe Frazier Muhammad Ali
Joe Frazier vs Muhammad Ali

In 1970 maakte hij zijn comeback, en hij werd weer wereldkampioen toen hij George Foreman klopte door KO in de 8ste ronde, in de “Rumble in the Jungle” in de Zaïrese hoofdstad Kinshasa. In 1978 verloor hij zijn titel op punten aan Leon Spinks, al nam hij in hetzelfde jaar wel revanche met een zege tegen diezelfde Spinks. Ali beëindigde zijn actieve carrière met een nederlaag op punten tegen Trevor Berbick, op 11 december 1981 in het Queen Elizabeth Sports Centre in Nassau.

De Mooiste Quotes van Muhammad Ali:

“I am the greatest” (Ik ben de grootste)


“Float like a butterfly, sting like a bee” (Vlieg als een vlinder, steek als een bij), citaat van Drew Bundini Brown, een van zijn trainers


“I got no quarrel with them Vietcong” (Ik heb geen ruzie met de Vietcong)


“In the ring we have a referee to stop the fight if one man should become too hurt physically. Boxing is nothing like going to war with machine guns, bazookas, hand grenades and bomber airplanes.” (In de ring is er een ref als iemand te zwaar gewond raakt. Boksen lijkt in niets op oorlog met zijn machinegeweren, bazooka’s, handgranaten en gevechtsvliegtuigen), tijdens een betoging tegen de oorlog in Vietnam in Chicago (1967)


“They did what they thought was right, and I did what I thought was right.” (Ze deden wat ze het juiste achtten, en ik deed wat ik het juiste achtte), na de beslissing van de regering om hem in de cel te plaatsen

Nelson Mandela en Muhammad Ali
Nelson Mandela en Muhammad Ali

“You’re not as dumb as you look. I saw your wife.” (Je bent niet zo dom als je eruit ziet. Ik ontmoette je echtgenote), tegen de Filipijnse president Ferdinand Marcos voor de “Thrilla in Manila”, zijn derde en laatste gevecht tegen Joe Frazier.


“You think the world was shocked when Nixon resigned? Wait till I whup George Foreman’s behind. Float like a butterfly sting like a bee, his hands can’t hit what his eyes can’t see. Now you see me, now you don’t, George thinks he will, but I know he won’t. I done wrassled with an alligator, I done tussled with a whale. Only last week I murdered a rock, injured a stone and hospitalized a brick. I’m so mean I make medicine sick.”(Denk je dat de wereld geschokt was toen Nixon ontslag nam? Wacht tot ik George Foreman een pak voor de broek heb gegeven. Ik vlieg als een vlinder en steek als een bij. Zijn handen kunnen niet raken wat zijn ogen niet zien. Nu zie je me, nu niet, George denkt dat hij het kan maar hij kan het niet. Ik heb geworsteld met een alligator, ik heb gevochten met een walvis. Nog maar vorige week vermoordde ik een rots, verwondde een steen en een sloeg een baksteen in het ziekenhuis. Ik ben zo gemeen dat dokters er ziek van worden), voor hij zijn titel heroverde na een zege tegen Foreman op 30 oktober 1974.


“He (God) gave me Parkinson’s syndrome to show me I’m just a man like everyone else. To show me I’ve got human frailties like everybody else does. That’s all I am: a man.” (Hij (God) gaf mij Parkinson om mij tonen dat ik maar gewoon een man ben zoals iedereen. Ik heb menselijke zwakheden net zoals iedereen. Dat is alles wat ik ben: een man), tijdens een interview in 1987


Personalia:

Geboren: 17 januari 1942, Louisville, Kentucky, Verenigde Staten
Overleden: 3 juni 2016, Phoenix, Arizona, Verenigde Staten
Kinderen: Laila Ali, Rasheda Ali, Hana Ali, Asaad Amin, Maryum Ali, Jamillah Ali, Khaliah Ali, Muhammad Ali Jr., Miya Ali
Broer: Rahman Ali

Films: The Greatest, Freedom Road


Bronnen:  NOS, Nieuwblad Belgie, Wikipedia


Muhammad Ali vs Sonny Liston
Muhammad Ali vs Sonny Liston

Show Lobi & Share
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Load More Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Check Also

Op de fiets door Suriname, recordpoging van Albina naar Nickerie (480 km)

Van Oost- naar West-Suriname op de fiets Sportieveling Ed Abspoel gaat van Oost- naar West…