Home Music releases Telegraaf Nederland: HMG zet aan tot homo haat.

Telegraaf Nederland: HMG zet aan tot homo haat.

2
0
457

Het bezoek van de Surinaamse band HMG aan Nederland leid tot controversie en kamervragen in de regering.

Ambassadeurs van hun land:hmg

Kuitert, de journalist die het artikel schreef voor de Telegraaf schrijft onder andere  dat de ‘de Surinaamse regering de twaalfkoppige rapgroep naar Nederland heeft gestuurd’. Volgens hem zou de Surinaamse minister van Buitenlandse Zaken, Winston Lackin, deze hiphopgroep steunen. Lackin heeft hen uitgezwaaid en het pad opgestuurd als ‘ambassadeurs van hun land’, schrijft hij in het artikel.

De leden van de Hakuna Matata Gang(HMG) waren eind vorige maand inderdaad op bezoek bij de Surinaamse minister van Buitenlandse Zaken, die hen een hart onder de riem stak en alle succes toewenste met hun Nederlandse tour zoals te zien is een filmpje dat op Faceboek circuleert.

Het optreden van HMG dat 31 juli gepland staat in een Nederlandse discotheek heeft zoals de poster aangeeft als hoofdsponsor Parbo Bier.

hmg3

* De Nederlandse ambassadeur in Suriname is gewaarschuwd voor de komst van de Hakuna Matata Gang, een hiphopband waartegen in december vorig jaar in Suriname aangifte werd gedaan wegens het aanzetten tot geweld tegen homo’s, schrijft de Telegraaf. Inmiddels heeft de fractie van de Partij van de Arbeid (PvdA) aangegeven dat zij wil dat de bandleden van het hip-hopgezelschap Hakuna Matata Gang (HMG) strafrechtelijk worden vervolgd, indien zij het nummer ‘Bullet’ tijdens hun Nederlandse tour spelen. Dat blijkt uit de kamervragen, die de PvdA vrijdag aan minister Bert Koenders (PvdA, Buitenlandse Zaken) heeft gesteld.
Tineke Sumter, de voorzitter van het platform voor lesbiennes, homoseksuelen en transgenders, vroeg de Nederlandse diplomaat in een persoonlijk gesprek om de komst van de band, die momenteel door Nederland toert, te verhinderen. Volgens homoactivist Mikel Haman heeft Nederland vervolgens niets gedaan.

Ook de Surinaamse mediaraad verbood radio en televisie de clip van hun rap Bullet (kogel) nog langer te draaien. Haman van de Suri-positivo’s is verbijsterd dat de twaalf man sterke hiphopband nooit is aangepakt in Suriname. Met de aangifte door zijn organisatie is nooit iets gebeurd. Hamans bloed kookte helemaal toen hij ontdekte dat minister van Buitenlandse Zaken Winston Lackin de band ontving en ‘ze als ambassadeurs van Suriname op tournee stuurde in Europa’. Letterlijk zingt de band in Bullet: ‘Toch vertel je op school dat je zo bent geboren, laat me die sprookjes niet horen, ik ga je fokking hoofd boren.’
Verschillende Nederlandse organisaties hebben een verzoek neergelegd bij minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken om actie te ondernemen.

Het COC roept clubs en concertzalen op om de band niet te boeken. De band is geboekt om op zaterdag 31 juli in de Arnhemse discotheek Club Supreme op te treden.

* Bron: DBS

 

 

 

 

 

Show Lobi & Share
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Load More Related Articles

2 Comments

 1. roda k

  20/07/2015 at 5:27 am

  Staan we voor gek mee, gelukkig is er woensdag feest in roffa

  Reply

 2. miss mooi

  20/07/2015 at 5:30 am

  Het zijn wel lieve jongens. Zogenaamd stoer en in Almere waren er maar 10 mensen ofzo. Als ze Bullet niet rappen dan is het ok?

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Check Also

Concert Mannenkoor Maranatha ter ere van John Nelom ( 1930-2006)

Het concert maakt deel uit van de vele activiteiten die het koor dit jaar zal organiseren.…