
Van 27 februari tot en met 10 maart 2017 wordt opnieuw een sterilisatieproject gehouden in het dierenasiel van Paramaribo. Vanaf maandag 27 februari staan zij weer 2 weken belangeloos klaar om honden te steriliseren op het asiel in Paramaribo. Verschillende dierenartsen gaan dan, geholpen door een groot aantal assistenten, aan de slag om in die twee weken zoveel mogelijk dieren te helpen. Zij gaan hard aan de slag en hopen dan ook bijna 600 dieren te neutraliseren! Behalve zwerfdieren zullen ook dieren met een eigenaar geopereerd worden. Dit wordt alweer het negende sterilisatieproject dat de stichting samen met de Dierenbescherming Suriname organiseert.
AANMELDEN KAN NU!
→ op telefoon: 85 96 369 ←

De populatie zwerfhonden in Suriname groeit snel en dat is geen gunstige ontwikkeling. Zwerfhonden vormen een ernstige bedreiging voor de volksgezondheid en voor een veilige verkeerssituatie. Belangrijker dan de opvang van zwerfhonden is het voorkómen van zwerfhonden. Met behulp van een jaarlijks terugkerend sterilisatieproject proberen we het zwerfhondenprobleem structureel op te lossen!
Jepi joe dagoe, jepi ala dagoe!
Oftewel: Help uw hond, help alle honden! Dit is de slogan van een grootschalig sterilisatieproject dat onze stichting elk jaar samen met de Dierenbescherming in Suriname uitvoert. In twee weken tijd worden circa 450 honden gesteriliseerd. Daarmee voorkomen we jaarlijks de geboorte van zo’n 4.500 pups. De sterilisaties worden uitgevoerd door Nederlandse en Surinaamse dierenartsen. Zij worden daarbij geholpen door Surinaamse vrijwilligers en Nederlandse studenten van de paraveterinaire opleiding aan het Wellantcollege in Dordrecht.
Dankzij de belangeloze inzet van het hele team en giften van sponsors en donateurs lijkt het ook dit jaar toch weer te gaan lukken maar een bijdrage blijft van harte welkom. Op de pagina DONEER van de stichting staat hoe u dat kan doen.
579 Surinaamse dieren onvruchtbaar in 2016
Dat is het resultaat van het achtste sterilisatieproject dat dit voorjaar werd gehouden in Paramaribo. Behalve 515 honden werden ook 64 katten geholpen. Sinds het begin van de jaarlijkse projecten zijn er nog niet zoveel dieren in één project geopereerd als dit jaar. En toch is het nog niet genoeg. Nog steeds worden er dagelijks gevonden pups bij het asiel gebracht dat inmiddels het grote aantal niet meer aankan. Daarom worden ook door het jaar een nog acties gehouden en probeert de dierenbescherming de Surinaamse bevolking te bewegen om zelf ook na te denken over hun dieren. Er is al veel gewonnen maar nog steeds lopen er roedels honden op straat die daar ook zorgen voor een nageslacht. In het jaar 2015 zijn er 522 dieren onvruchtbaar gemaakt, in 2017 hoopt de Dierenbescherming Suriname op 600 sterilisaties.
Hieronder een verslag van het verloop van het sterilisatieproject door dierenartsen en vrijwilligers in 2015. De feiten en vooral de liefdevolle aanpak spreken voor zichzelf.


Minder puppyleed na sterilisatieproject
Het 7e sterilisatieproject zit er weer op. Dierenartsen, assistenten en andere medewerkers kijken zeer tevreden terug op een geslaagd project. De ervaring opgedaan in voorgaande jaren zorgde er ook deze keer voor dat het project nog beter gestroomlijnd was dan het jaar ervoor. Behalve de asieldieren werden dit jaar ook dieren van bewoners van de wijk centrum onvruchtbaar gemaakt. Tijdens het project kan dat tegen zeer gereduceerd tarief. In Paramaribo hebben eigenaren soms wel vijf of zes honden op het erf of op straat lopen. Voor hen is het onbetaalbaar om de teefjes allemaal te laten steriliseren en binnen de kortste keren is er dan weer een nestje op komst en wordt het probleem alleen maar groter. Voor deze mensen is het project een uitkomst.
Het project is vooral gericht op sterilisatie. Reuen laten castreren is minder zinvol omdat een loops teefje altijd wel een of meerdere mannetjes achter zich aan krijgt en meestal zwanger thuis komt. Door sterilisatie wordt dat voorkomen en vermindert het aantal gedumpte puppy’s dat verdrinkt of door roofvogels wordt meegenomen aanzienlijk.
Maar ondanks alle inspanningen blijven er genoeg puppy’s over die geen huis hebben. Op het asiel in Paramaribo weten ze daar alles van. Het zit vol met jonge hondjes en poesjes en bijna dagelijks komen er meer bij.
Projecten als de inmiddels jaarlijkse sterilisatieronde door Nederlandse dierenartsen blijven dus nodig zowel voor zwerfdieren als voor al die andere dieren die op straat leven maar wel iemand hebben die ze eten geeft.
Bron: Vrienden dierenbescherming Suriname
Alle informatie en contaktgegevens:
Algemeen: (+597) 8827127
Dierenvervoer: (+597) 8732216 (bereikbaar ma t/m vrij: 08.00-12.00)
Dierenasiel: 547123 (bereikbaar ma t/m za: 08.00-09.00 en 14.00-15.00)
Fax: 550366E-mail: dierenbescherming[at]sr.net*
Website: www.dierenbeschermingsuriname.org
Facebook: Stichting Dierenbescherming SuDSB rekening:
SRD 44.10.076 / EUR 44.10.084 / USD 64.18.716
Stichtingenregister nr.: 6009
Postadres: Uranusstraat 92, Paramaribo
Het asiel is open van Ma t/m Za tussen 10.00-12.00 en 15.00-17.00 Zondag gesloten
Kanangalaan 32, ParamariboLocatie: Cultuurtuin, schuin tegenover de Paramaribo Zoo
by UitSu
10/02/2017 at 5:52 pm
First, goed van de dierenbescherming Suriname, voor de 9e keer. Heel veel succes gewenst!