Home All the above Rock Hudson eerste beroemdheid die stierf aan AIDS

Rock Hudson eerste beroemdheid die stierf aan AIDS

0
0
511

Acteur en een van de eerste AIDS patienten Rock Hudson maakte een einde aan veel vooroordelen ten opzichte van HIV en homo’s. Door openlijk toe te geven drager te zijn van de ziekte en ook door het leven te gaan met zijn vriend liet hij de wereld zien dat er niets was om je voor te schamen.

Rock Hudson, Elizabeth Taylor in Giant, the Movie
Rock Hudson, Elizabeth Taylor in Giant, the Movie

 

Tijdens de Tweede Wereldoorlog diende hij bij de Amerikaanse marine als reparateur van vliegtuigen. In 1948 speelde hij voor het eerst mee in een film, Fighter Squadron. De ene zin die Hudson moest uitspreken moest 38 keer overgedaan worden, omdat hij de zin steeds vergat.[1] In 1956 werd hij genomineerd voor een Oscar voor de beste mannelijke acteur en twee jaar later werd hij door “Look Magazine” uitgeroepen tot Ster van het Jaar.

In de jaren 50 en 60 speelde Hudson vooral in komedies, regelmatig naast Doris Day. Zo speelden ze samen in onder andere Pillow Talk, Lover Come Back en Send Me No Flowers. Velen beschouwen zijn rol als een oudere bankier uit New York in de film Seconds (1966) als het artistieke hoogtepunt van zijn carrière. Tussen 1971 en 1978 speelde Hudson samen met Susan Saint James in de populaire televisieserie McMillan & Wife, uitgezonden door NBC.

Rock Hudson en Doris Day
Rock Hudson en Doris Day

 

In 1955 trouwde Hudson met Phyllis Gates, een medewerkster van de filmstudio. Het huwelijk kreeg grote aandacht in de roddelbladen. Het stel scheidde in 1958. Velen denken nu dat het huwelijk een schijnhuwelijk was om Hudsons homoseksualiteit te verbergen. In die tijd zou het bekend worden van zijn homoseksuele geaardheid het einde van zijn carrière hebben betekend. Tot het einde van zijn leven hield hij zijn homoseksuele geaardheid voor het grote publiek verborgen.

Rock Hudson
Rock Hudson

 

Rock Hudson was het eerste beroemde slachtoffer van de ziekte aids. Zijn ziektebed en dood droegen in grote mate bij aan de bekendheid van het virus in de Verenigde Staten. Sindsdien zamelde zijn beste vriendin, Elizabeth Taylor, miljoenen dollars in voor de behandeling van aids.

Hudson heeft een ster op de Hollywood Walk of Fame.

Ooggetuige van het bezoek aan Rock Hudson in het ziekenhuis van zijn goede vriendin Elisabeth Taylor:

“She was a little nervous about seeing him for the first time because she knew how sick he was,””She asked me if it was okay to hug and kiss him. She was worried about his immune system. Not hers.” Afterwards, he says, “Rock was very glad to have seen her.”

After Hudson’s death on Oct. 2, 1985, Taylor planned a memorial at his Beverly Hills home with mariachis and margaritas. “She did a beautiful job,” says Wallace Sheft, Hudson’s business manager.

Elizabeth Taylor Rock Hudson
Elizabeth Taylor Rock Hudson

Elisabeth Taylor was the first well-known celebrity to become involved with raising awareness about the disease and rallying others to take action.


 

Rock Hudson, pseudoniem van Roy Harold Scherer jr., (Winnetka Illinois, 17 november 1925 – Beverly Hills Californië, 2 oktober 1985) was een Amerikaans acteur.


 

Bron: WIKIPEDIA

Show Lobi & Share
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Load More Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Check Also

The World’s Greatest. Muhammad Ali. Zijn mooiste quotes.

 Muhammad Ali is niet meer. _17 januari 1942 – 3 juni 2016_ RIP He was ‘The Wo…