Staat het al in uw agenda? De Restaurant Week Suriname, het grootste restaurant-evenement van Suriname komt er weer aan! Meedoen aan de restaurantweek is een must, voor zowel de koks als de bezoekers en dat merkt u aan de kwaliteit van de gepresenteerde menu’s.

Wilt u liever gelijk alle menu’s zien en meteen een reservering maken? De link opent in een nieuwe pagina dus u kunt ook nog rustig alle bijzonderheden even lezen. Want ook dit jaar zijn er nieuwtjes en Tips!

Alle wetenswaardigheden over restaurantweek 2018 vindt u hier.


De deelnemende restaurants zijn en dat wekt zeker verwachtingen, de top en meest trendy restaurants van Paramaribo.  Op de lijst staan Padre Nostro, Museumrestaurant Baka Foto, Lobby, De Dijck Paramaribo, Bodega & Grill “de Waag”, RUTU by Chef Thro, Courtyard Marriott Paramaribo, Azteca Exotic Foods, Restaurant Santiago, Passie Food and Wines, Ramada Rooftop,  Moments Restaurant, Adjuma Steakhouse, KokoBana, Ogi Teppanyaki & Sushi Bar, Plantage Peperpot Restaurant ‘Kome met Wijne’, Hotel Babylon -Thai Restaurant ATLAS, Tori Oso Suriname, Gladiator steak & pasta cafe, Souposo, PUUR en Spice QuestHet internationale concept van restaurantweek, dat wereldwijd wordt gehouden, was van oorsprong bedoelt om de ‘stille periode’ in de horeca op originele wijze een boost te geven. De laatste jaren is het concept aangepast aan de tijd van nu en een uitdaging voor top koks om zo origineel en smakelijk als mogelijk hun gasten te verwennen. Veel restaurants gaan uit hun dak met culinaire hoogstandjes. Als hun menu uitsteekt boven de anderen is het restaurant avond aan avond vol! 


In de Surinaamse Restaurantweek heeft men een eigen versie van het concept: ‘De deelnemende restaurants openen hun deuren om gasten laagdrempelig kennis te laten maken met hun culinaire hoogstandjes. Voor de gast is dit een geweldige manier om goed en betaalbaar uit eten te gaan, terwijl het restaurant zich van zijn beste kant kan laten zien aan vele nieuwe gasten. Na het succes van de voorgaande edities zijn er ook deze keer verschillende restaurants die een specifiek menu aanbieden dat kenmerkend is voor hun keuken, de zogenaamde “signature dish”.


Als voorproefje plaatsen wij hier alvast een paar geselecteerde Menu’s.  Houd deze pagina in de gaten… 

Aanbevolen Menu’s  2018

Bij Padre Nostro komen de fijnproevers weer aan hun trekken want… Bent u een liefhebber van de Italiaanse kookkunst? De authentieke Italiaanse gerechten op het menu hebben echt een Caribbean twist! Waar in sommige restaurants vegetariërs een worteltje kunnen krijgen is het bij het intieme Italiaans Specialiteiten Restaurant aan de Koninginneweg een volwaardige menukaart… Let vooral ook op het beroemde ijs bij het desert. Het ‘best bewaarde geheim’ van culinair Paramaribo.

Restaurantweek 2018 Padre Nostro Koninginnestraat 11 ****

Ook Museumrestaurant Baka Foto pakt dit jaar weer uit. Alleen al voor de prachtige locatie in het authentieke Fort Zeelandia aan de Surinamerivier zou je zo reserveren.  Gaat u voor lunch, diner of beide? De lunch is helemaal 2018 en in het zeer bijzondere diner menu komen ook vegetariërs weer prima aan hun trekken. De keukenprinsen van Baka Foto zijn met hun top menu’s opnieuw een aanwinst voor Restaurantweek.

Restaurantweek 2018 Baka Foto in Fort Zeelandia LUNCH****

Restaurantweek 2018 Baka Foto in Fort Zeelandia *****

Een andere goede bekende onder de liefhebbers van lekker eten is chef-kok Jethro Wirht. Ook dit jaar, vanaf zijn nieuwe locatie aan de Verlengde Gemenelandseweg, pakt Rutu weer flink uit. Kijkt u zelf even?

Restaurantweek 2018 Rutu Verl. Gemenelandseweg

Restaurantweek Suriname september 2018 Reserveer nu!
Vanwege de grote populariteit van de Restaurant Week wordt aangeraden om vroeg een reservering te plaatsen, zodat u zeker bent dat u van een culinaire avond kan genieten!


ALLE MENU’S


 

Show Lobi & Share
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Check Also

Op de fiets door Suriname, recordpoging van Albina naar Nickerie (480 km)

Van Oost- naar West-Suriname op de fiets Sportieveling Ed Abspoel gaat van Oost- naar West…