Home Breaking News Suriname Op de fiets door Suriname, recordpoging van Albina naar Nickerie (480 km)

Op de fiets door Suriname, recordpoging van Albina naar Nickerie (480 km)

0
9
533

Van Oost- naar West-Suriname op de fiets

Sportieveling Ed Abspoel gaat van Oost- naar West-Suriname fietsen om zo aandacht te vragen voor het werk van de sociale werkplaats van Stichting Unu Pikin. Hij vertrekt op 16 januari uit Albina naar Paramaribo, waarna een rustdag volgt. Op 21 januari vertrekt hij vanuit Nieuw-Nickerie en rondt op 26 januari in de hoofdstad Paramaribo zijn recordpoging van ongeveer 480 km af.

Sportieve prestatie

Abspoel (66) heeft al heel wat sportieve prestaties op zijn naam staan, waaronder 18 keer de Nijmeegse Vierdaagse, in etappes lopend van Den Haag naar Nice (1800 km), op de fiets van Den Haag naar Sint Petersburg (2014-2016) en van Venetië naar Istanbul (2017).

Vanwege hartklachten, een herseninfarct en een aantal ziekenhuisopnames gaat het de laatste jaren toch wat moeilijker. Daarom is hij ook zo begaan met het lot van mensen met een beperking in Suriname. Met deze gecombineerde recordpoging steunt hij de sociale werkplaats Stichting Unu Pikin in Paramaribo, waar mensen met een lichamelijke en verstandelijke beperking een prettige werkomgeving hebben. Deze stichting functioneert zonder steun van de Surinaamse overheid, verkoopt fietsen en meubels en is daarnaast afhankelijk van donaties.

Vrijdag 18 januari soft aankomst Paramaribo

Op vrijdag 18 januari komt Ed voor de eerste keer aan in Paramaribo. Bij deze ‘soft-aankomst’ wordt hij door een klein groepje mensen ontvangen nadat hij de Wijdenboschbrug is over gefietst. De echte happening is als hij voor de tweede keer, als afsluiting van zijn recordpoging, in Paramaribo aankomt.

 

Zaterdag 26 januari laatste dag vanaf NIS naar Boerbuitenweg (verzamelen NIS 13.30 uur)

Op de laatste dag van zijn fietstocht, 26 januari, kunnen andere sportievelingen hem vergezellen. Er wordt verzameld bij NIS, waarna de groep met Ed Abspoel naar de Boerbuitenweg zal fietsen, ongeveer 8 kilometer. Daar worden de fietsers om een uur of 15.00 feestelijk verwelkomd.

Wilt u meedoen?

Opgeven voor de fietstocht (SRD 40 pp) kan bij Stichting Unu Pikin (441900) of door langs te lopen aan de Unu Pikinweg 5.

Direct steunen kan via NL08 RABO 0309986109, Republic Bank 0197506603 Euro en 0197506522 SRD, onder vermelding van recordpoging. Voor meer informatie kun je kijken op www.stichtingunupikin.nl of op de facebookpagina’s unupikinfietsen of UnuPikin.

Meer details over de route, de dagen en de locaties? Check deze Fietstocht op de Suriname Agenda

Show Lobi & Share
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Load More Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Check Also

Owru Yari 2018 – Nyun Yari 2019 Suriname: San wi du?

Natuurlijk hebben we 2018 goed afgesloten, Owru Yari in Su is altijd top, maar…. Wat…