Home On tour Manoushka Zeegelaar-Breeveld speelt hoofdrol in theaterstuk Cheryl Vliet

Manoushka Zeegelaar-Breeveld speelt hoofdrol in theaterstuk Cheryl Vliet

0
0
418

AMSTERDAM – Schrijfster Cheryl Vliet heeft met het theaterstuk ‘De Eenzame’ de slechte relatie met haar vader deels van zich af geschreven. “Met het schrijven van het stuk, heb ik steeds meer vrede met de situatie”, vertelt zij. “Vroeger had ik veel verwijten. Op een dag als hij er klaar voor is, sta ik daar met een brasa. Haat lost niets op.”

Zaterdag en zondag speelt ‘De Eenzame’ in het Compagnietheater in Amsterdam. Manoushka Zeegelaar-Breeveld speelt de rol van Audrey, werkzaam in een uitvaartcentrum. Cheryl Vliet: “Het is geen biografisch theaterstuk maar er zijn wel biografische elementen in verwerkt. Ik werk niet in een uitvaartcentrum en mijn vader is niet dood. Het stuk gaat over eenzaamheid en gemis.”

Vliet is zonder haar vader opgegroeid. Desondanks mist zij hem elke dag. Een controversieel gevoel waar zij geen verklaring voor heeft. “Ik ben jaloers op mensen die een goede band hebben met hun vader.” Tot haar elfde zag zij haar vader slechts één keer in het jaar als die met vakantie in Suriname was. Toch herinnert Vliet zich een heugelijk moment. Hij gaf zijn dochter zijn zegen door te tekenen voor een huwelijk omdat zij toen nog geen dertig was. “Een mooie herinnering. Hij was toevallig met vakantie en was zelfs op mijn huwelijksfeestje aanwezig.”

ch

 

 

 

 

Show Lobi & Share
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Load More Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Check Also

QUOTA Heart for Women Karavaan @ Commewijne

Vanaf zondag 9 juli 2017 trekt de Heart for Women Karavaan door het land om nog meer vrouw…