Home Breaking News Suriname Verslag ter plaatse: MC, The release party

Verslag ter plaatse: MC, The release party

1
1
337

 

De releaseparty van Marianne Cornet’s nieuwe cd, in Het Surinaamsch Rumhuis was vrijdagavond, 30 januari, goed bezocht, het was druk maar niet overdreven. De gasten konden allemaal zitten, zowel in de kleine zaal waar de band speelde, op het balkon en ook in de gang over de gehele bovenste verdieping waren tafels geplaatst die allemaal waren gevuld. Het publiek bestond uit zakenmensen, vertegenwoordigers van platenmaatschappijen en casino’s, eigenaren van horeca gelegenheden, collega muzikanten en veel fans van Marianne’s muziek. De sfeer was vrolijk en vooral ontspannen.
Een sneakpeak werd gegeven, 5 nummers werden ten gehore gebracht van Marianne’s nieuwe cd die al landelijk te koop is, er werden clips vertoond van o.a het nummer ‘Moro Bun’ en tijdens de afsluiting een drietal soulnummers, het genre waar Marianne Cornet de naam SoulSister eer mee aandeed.

Een van de hoogtepunten van de avond was de entree van een zilveren koffer met cd’s, begeleid door drie zeer imposante security guards waarna er publiekelijk werd bedankt en cd’s persoonlijk werden overhandigd aan de mensen en instellingen wiens namen ook in een boekje staan dat verrassend in de hoes van de cd is verpakt.
Een speciale aandacht werd besteed aan diverse Surinaamse stichtingen waaronder De Stem, hulp aan drugsverslaafden en Unu Pikin, de sociale werkplaats van Paramaribo.

Marianne Cornet, die zowel gastvrouw, host en tevens de ster van de avond was: ‘Ik ben blij met de opkomst, heel trots ook om hier voor iedereen te mogen spelen met de band en het koor, de danseressen en de hele entourage er omheen. De party is voor mij als zangeres, ons als artiesten, en voor de platenmaatschappij FromSu ook een soort breekpunt. Een cadeau voor onszelf en voor alle mensen die belangeloos hebben bijgedragen aan de totstandkoming van MC, the ADSCN3120blbum.’
De band speelde tijdens de releaseparty, die duurde van 20.00 tot 22.00 uur non-stop door, een jazzachtige sfeer creërend. The Minutes, (naam van de band) die voor de gelegenheid geheel in het zwart waren gekleed hebben in de tijd voorafgaand aan de party behoorlijk geoefend om zich de nieuwe muziek van MC eigen te maken.
Met het beoogde resultaat, dit was te merken aan de enthousiaste reacties van het publiek gedurende de show, met name tijdens het laatste nummer: men heeft tot aan de straat de reacties kunnen horen.

Enkele reacties van de gasten: “Marianne is van ons, ze komt ieder jaar met kerst voor ons zingen, wij houden van haar” een ander: “Fantastisch, wat een stem heeft die dame” en “Ik vond het heel goed en heb het gevoel dat dit het begin is van iets zeer groots”.

Een vertegenwoordiger van de platenmaatschappij direct na afloop:
FromSu: “We zijn blij en gelukkig met de opkomst en het verloop van de avond. Helaas arriveerde de catering veel te laat, wij bieden onze excuses daarvoor aan. Hopelijk maakt de  muziek die vanavond ten gehore is gebracht veel goed! Voor onszelf weten we het al: wij zijn pas aan het begin van onze plannen, wat men vanavond heeft meegemaakt is de opbouw, de finale ligt nog voor ons. Dit is de toekomst van de muziek, de kwaliteit van de Surinaamse artiesten. We worden steeds beter en we doen het zelf.”

DSCN3119foto’s:  S. P. D.

Show Lobi & Share
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Load More Related Articles

One Comment

 1. Leo

  02/02/2015 at 4:41 pm

  Ziet er spannend uit.
  Soulsista!

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Check Also

Op de fiets door Suriname, recordpoging van Albina naar Nickerie (480 km)

Van Oost- naar West-Suriname op de fiets Sportieveling Ed Abspoel gaat van Oost- naar West…