Home On tour Keti Koti Festival Rotterdam: Sophie & Nola van theatergroep Urban Myth

Keti Koti Festival Rotterdam: Sophie & Nola van theatergroep Urban Myth

0
0
396

nola De kennis, de schoonheid, de ritmes, de mannen en de spanning. Maar ook de regels en de maatschappij die dicteert. Verleiding versus codes. Volg je of bepaal je zelf wat je wilt? Sophie & Nola neemt het publiek mee. Naar Suriname en Nederland. Naar het Paramaribo en Amsterdam van Sophie Redmond en Nola Hatterman. Twee sterke en eigenzinnige vrouwen die hun eigen pad volgden. Sophie bewees dat zij als Surinaamse vrouw een dokteres met een eigen praktijk kon worden. Nola week af van de heersende moraal en haar kunstwerken tonen de zwarte mens als persoon in plaats van een stereotype.

De theatrale voorstelling Sophie & Nola bestaat uit een unieke cast met Sylvana Simons, Manoushka Zeegelaar Breeveld, Thirsa van Til, Imanuelle Grives en Simone Weimans. Met geweldige muziek door Denise Jannah en Fra Fra Sound, opzwepende dans door Untold. Regie door Jörgen Tjon A Fong, artistiek leider van theatergroep Urban Myth. Tekst o.a. van Timen Jan Veenstra.

Over theatergroep Urban Myth: interactie, een losse sfeer, het combineren van verschillende disciplines, maatschappelijke betrokkenheid, onderwerpen die aanspreken, de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten en culturele diversiteit zijn allemaal ingrediënten van onze projecten. Centraal staat hoe de “ander” bekeken wordt door de samenleving en hoe de “ander” daar mee omgaat.
nola2
Keti Koti Rotterdam, herdenk en vier mee!
Elk jaar wordt op 1 juli in Nederland de afschaffing van de slavernij gevierd. Een belangrijke viering. We mogen niet vergeten dat de rijkdom van Nederland deels is gebaseerd op eeuwen van koloniale overheersing en slavernij. Dat was toen, maar ook nu komen slavernij en mensenhandel nog steeds voor in onze wereld. Keti Koti Rotterdam is terugblikken én vooruitzien. Stilte én actie. We nodigen je uit mee te doen, met familie en vrienden, buren, dorps- en stadsgenoten. Net als bij 4 en 5 mei, is er op 30 juni een herdenking met plechtige kranslegging en op 1 juli een feestelijke viering. En er is meer. Keti Koti is een festival van ontmoetingen. Verleden en heden. Afrikaans en Europees. Hier en daar. Lering en vermaak. Een lach en een traan. Voor jong en oud.

INFO: www.ketikotirotterdam.nl/agenda

FB:  www.facebook.com/gedeelverledengezamenlijketoekomst

bron: Schouwburg Rotterdam

 

Show Lobi & Share
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Load More Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Check Also

QUOTA Heart for Women Karavaan @ Commewijne

Vanaf zondag 9 juli 2017 trekt de Heart for Women Karavaan door het land om nog meer vrouw…