Home Breaking News Suriname Gewonde staigiaire nog steeds in het ziekenhuis

Gewonde staigiaire nog steeds in het ziekenhuis

0
0
505

Paramaribo.

Van de drie Nederlandse stagiaires die eerder deze week betrokken waren bij een aanrijding, ligt een nog steeds in het ziekenhuis. De stagiaire die werkzaam is bij het MOB  (Medisch Opvoedkundig Bureau) aan de Oranjelaan fietste dinsdagochtend met twee collegaatjes over de Dr.Sophie Redmondstraat op weg naar het werk,  toen ze door een dronken autobestuurder werden aangereden.

mob

De verslagenheid en bezorgdheid onder haar collega’s is groot. De stagiaire, die bekend staat als een zeer vriendelijk en hulpvaardig meisje is nog steeds niet aanspreekbaar. Collega stagiaires, die geld hebben ingezameld voor een cadeautje troffen haar in zorgwekkende toestand aan. Quote: ‘ Het was echt zielig, ze herkende ons niet eens en was niet aanspreekbaar. We hopen allemaal dat er snel verbetering komt in haar toestand’.

Fietsende stagiaires zijn een bekend straatbeeld in Paramaribo.mob3

De fiets is het vervoermiddel waarop met name Nederlandse bezoekers zich verplaatsen. Helaas is het ook gebleken dat fietsen in Suriname niet van gevaren ontbloot is. Legio voorbeelden zijn bekend van aanrijdingen waarbij fietsers (en ook bromfietsers) het moeten ontgelden. Vaak met zeer zware verwondingen.

Het ontbreken van fietspaden,  goede infrastructuur en het hardrijden van met name automobilisten speelt hierbij een rol. De fiets is een zeer goedkoop en milieu- vriendelijk vervoersmiddel dat eigenlijk een belangrijke rol zou kunnen spelen bij het oplossen van file, milieu en vervoersproblemen.

Hier lig duidelijk een taak voor de (nieuwe) regering om het fiets gebruik veiliger te maken en ook te stimuleren onder zowel jongeren als ouderen. Fietsen is gezond, goedkoop en moet ook veilig kunnen zijn.

mob4

-De veroorzaker van de aanrijding (Faizal B. 35jr) is aangehouden door de politie wegens rijden onder invloed en het veroorzaken van een aanrijding met letsel.   Hij zit naar verluid nog steeds in hechtenis.

 

 

 

 

Show Lobi & Share
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Load More Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Check Also

Op de fiets door Suriname, recordpoging van Albina naar Nickerie (480 km)

Van Oost- naar West-Suriname op de fiets Sportieveling Ed Abspoel gaat van Oost- naar West…