Home Breaking News Suriname Germaine de Randamie Wereldkampioen, Holly Holm verliest respect voor tegenstandster

Germaine de Randamie Wereldkampioen, Holly Holm verliest respect voor tegenstandster

0
0
535

Commotie… ‘The Preacher’s Daughter’ Holly Holm VS ‘The Iron Lady’ Germaine de Randamie!!


Half Nederland zat afgelopen zaterdagnacht voor de buis om de wedstrijd te zien tussen Germaine de Randamie en Holly Holm.

Vooral in Surinaamse kringen was de belangstelling groot. De wedstrijd die veel te laat begon was te volgen via de satelliet en kende een tumultueus verloop.  Na afloop van het gevecht tussen De Randamie en Holm was er flink wat commotie vanwege enkele klappen van de Nederlandse die in twee rondes vlak na de bel zouden zijn uitgedeeld. Direct na de bekendmaking van de uitslag stelde De Randamie: “Het gebeurde in het heetst van de strijd. Zo ben ik niet.” Desondanks trakteerde een klein gedeelte van het publiek in Brooklyn de Nederlandse op boegeroep.

Wereldtitel gevecht Holm VS de Randamie

De Randamie is dus sinds  11 februari 2017 vedergewichtskampioen van de UFC, een titel die op die dag ook voor het eerst werd vergeven binnen de vrouwendivisie. Ze versloeg daarvoor voormalig UFC-kampioen bantamgewicht (tot 61 kilo) Holly Holm op basis van een unanieme jurybeslissing. De Randamie werd daarmee tevens ook de eerste Nederlandse vrouwelijke wereldkampioen binnen deze mixed martial arts -organisatie. Eerder was zij al Nederlands, Europees en wereldkampioen kickboksen. De Randamie, woonachtig in Utrecht heeft een Surinaamse vader en een Nederlandse moeder. 


De eerste Nederlandse vrouwelijke wereldkampioen ooit binnen de grootste MMA-organisatie van de wereld.


 De Randamie versloeg de Amerikaanse Holly Holm, die eerder de kampioensgordel in de bantamgewicht divisie won. De 32-jarige Iron Lady werd na vijf ronden door de jury aangewezen als winnares (drie keer 48-47) en werd zo de eerste kampioen in het vedergewicht bij de vrouwen ooit. De divisie was nieuw opgericht door de UFC. De bond had al een vlieggewicht- en bantamgewicht divisie voor vrouwen.


 Holly Holm Lost Respect for Germaine de Randamie After Late Punches


 Na een heftige start kwam Holm pas laat in de wedstrijd, en zij wil zeker een re-match. In de derde ronde sloeg zij de Randamie uit balans met een ‘head kick’en ook in de vijfde ronde was het kantje boord door een directe linkse, waardoor de Randamie zelfs op één knie belande.  Uiteindelijk was dat niet genoeg om de wedstrijd in haar voordeel te beslissen.

HOLM:
“I felt like she started a little strong, and I felt like I had the better of the last three rounds,” Holm said. “I know what my capabilities are, and I didn’t do as much damage as I wanted to do when I had her on the cage. The fight could have gone either way. I thought I won three rounds, but I also had her rocked twice and didn’t capitalize.”

De Randamie werd uit voorzorg redenen naar een ziekenhuis gebracht direct na de wedstrijd en heeft geen officiële verklaring afgelegd over de uitgedeelde klappen na het belsignaal. In een interview zei zij wel het volgende:

“It was an accident to hit her after the bell, it was never intentional,” de Randamie said. “It was just the heat of the moment. I am not that kind of fighter. Holly is a tremendous champion and I truly respect her, but I am a brawler and I love to fight.”

Volgend Holm zijn de hardste klappen echter gevallen NA het belsignaal:
“She hit hard shots after the bell. Those were the hardest shots I felt in the whole entire fight,”

Het gevecht was een twijfelgeval volgens vele kijkers, inclusief 13 van de 22 media leden aangesteld door het MMA platform.
Zij vonden dat Holm de overwinning verdiende. Mede daardoor rekent  Holly Holm op een snelle re-match met de nieuw gekroonde wereldkampioen Germaine de Randamie.

“I think it warrants a rematch,” Holm said. “When you have more than half the people saying the fight should’ve gone the other way, that warrants a rematch. That would be awesome.”


Holly Holm claims she Lost Respect for Germaine de Randamie After Late Punches


previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Shadow
Slider

Nederland had eerder al een mannelijke wereldkampioen. Bijna 20 jaar geleden in 1998 veroverde Bas Rutten de zwaargewicht titel.

Bronnen: Wikipedia, De Telegraaf en Sherdog


Show Lobi & Share
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Load More Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Check Also

Op de fiets door Suriname, recordpoging van Albina naar Nickerie (480 km)

Van Oost- naar West-Suriname op de fiets Sportieveling Ed Abspoel gaat van Oost- naar West…