Home Surinaams Nieuws Gerda Havertong bijzonder actief voor Stichting Wiesje

Gerda Havertong bijzonder actief voor Stichting Wiesje

0
0
500
“Ik zie mijn moeder weer voor me zoals ze toen was. Die blik van verstandhouding, die was er niet. Het leek alsof ze dwars door me heen keek. Mijn moeder was m’n moeder niet meer”
 

Gerda Havertong

Gerda Havertong
Gerda Havertong

In 1999 heb ik in Suriname mijn moeder, Wiesje Havertong-Nooitmeer, begraven.  Zij is slechts 72 jaar geworden. Zij was sinds enkele jaren dement. Ik heb met mijn eigen ogen moeten zien hoe ontoereikend de zorg in Suriname nog is. Suriname beschikt over onvoldoende middelen en deskundigheid om voldoende goede zorg en begeleiding te kunnen bieden aan mensen met dementie. Daarom heb ik eind 1999 samen met een aantal andere enthousiaste mensen Stichting Wiesje opgericht.

Doelstellingen van Stichting Wiesje: Stichting Wiesje zet zich in om middelen bij elkaar te brengen, kennis over te dragen en voorzieningen te realiseren voor mensen met dementie in Suriname.

In 2003 is een kenniscentrum opgericht waar mensen informatie kunnen krijgen over wat dementie is en hoe hier mee om te gaan. In 2005 is onze dagopvang geopend, waar dagelijks 15 mensen worden opgevangen voor begeleiding en sociale activiteiten. Er wordt hard gewerkt om een of meer woonvoorzieningen te realiseren waar mensen met dementie kunnen wonen en waar 24/7 professionele zorg beschikbaar is. Voor meer informatie over de doelstellingen van Stichting Wiesje klik hier.


Kort na de oprichting van Stichting Wiesje in Nederland is ook een Stichting Wiesje Suriname opgericht en op dinsdag 20 Oktober 2015 is een nieuwe mijlpaal bereikt in het werk van Stichting Wiesje: de feestelijke opening van onze eerste woonunit voor 8 mensen met dementie aan de Kanangalaan 20 (Cultuurtuin) in Paramaribo!


Stichting Wiesje Woonunit
Stichting Wiesje Woonunit
Stichting Wiesje Woonunit Paramaribo
Stichting Wiesje Woonunit Paramaribo

 

Het runnen van onze dagopvang en het bouwen en beheren van een nieuwe woon-zorg voorziening ditmaal voor 32 mensen met dementie die 24 uur per dag toezicht en zorg nodig hebben kost veel geld. Voor de bouw en inrichting is 1,4 miljoen Euro nodig. De jaarlijkse exploitatiekosten voor  personeel, voeding, activiteiten en afschrijving en onderhoud van vier woonunits en een hoofdgebouw zijn begroot op € 480.000.  De eigen bijdragen van de bewoners zijn onvoldoende om deze kosten te dekken.

Daardoor is er nog veel geld nodig. Helpt u mee?

Wat kunt u doen?

U kunt ons ook steunen met een periodieke bijdrage aan de exploitatie. Voor minimaal 5 Euro per maand bent u Pel van Stichting Wiesje en ontvangt u een CD met liedjes van Gerda Havertong.

Stort uw gift op bankrekeningnummer NL55 INGB 0000 0020 37 of doneer via deze website, of neem contact met ons op via info@wiesje.nl.


 

Voor onze Nederlandse bezoekers en onze Surinaamse vakantiegangers in Nederland: Deze oproep van voorzitter Gerda Havertong om mee te varen op de River Dream  Brunch van 2016 op zondag 3 april. Be there!

Opgeven en meer info:

Stichting Wiesje Suriname
Stichting Wiesje Suriname
Show Lobi & Share
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Load More Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Check Also

Marteling, doodstraf en oneerlijke rechtzaken in China

INGEZONDEN: Ergens van beschuldigd worden is niet hetzelfde als schuldig zijn. Voordat wij…