Home Evenement Thursday Night @ Readytex Art Gallery

Thursday Night @ Readytex Art Gallery

0
0
280
01jun2017

Expo en voordracht door Kenneth Flijders.

Vanaf 7.00pm tot 9.00pm

@ Readytex Art Gallery

Adres: Steenbakkerijstraat 6, Paramaribo, Suriname

Gratis toegang

Orga door: Readytex

Kenneth Flijders: Liefde voor de Mahonieboom en de verrassende kunstzinnige mogelijkheden die deze hem biedt.

Readytex Art Gallery en beeldend kunstenaar Kenneth Flijders bereiden zich voor op de Thursday-Night-Feature (TNF) van donderdag 1 juni.


Op deze avond zal de kunstenaar het publiek verrassen met een speciale presentatie. Kenneth Flijders is namelijk al heel lang, en om verschillende redenen, ontzettend geïnteresseerd in de Mahonieboom. Vanwege zijn liefde voor planten en zijn oprechte interesse in alles van speciale historische betekenis voor Suriname, maar vooral ook vanwege zijn kunstenaarschap, speelt de Mahonieboom een belangrijke rol in het leven van Kenneth Flijders. Daar vertelt hij op de TNF van 1 juni aanstaande over.


Thursday Night @ Readytex Art Gallery


Kenneth Flijders is een kunstenaar die gedurende zijn carrière beeldhouwt, schildert, aan grafiek doet, maar vooral ook graag experimenteert met verschillende materialen en ondergronden. Zo gebruikt hij in zijn werkstukken natuurlijke palmvezels, het zelfgemaakte natuurpapier van zijn studenten van Stichting Matoekoe, beschildert hij oude deuren en vensters die normaliter op de vuilnisbelt terecht zouden komen, en ontdekt hij op een gegeven moment dat hij prachtig kan schilderen met het extract verkregen van restanten Mahoniehout. Oude omgevallen of verwijderde Mahoniebomen transformeert de kunstenaar in zijn werkplaats tot unieke sculpturen, zoals zijn bekende en haast levensechte watermeloen- en pompoenbeelden, maar ook tot een nieuw experimenteel verfmateriaal dat uiteindelijk ook op het doek en op papier in hele mooie creaties resulteert.

Op de TNF van donderdag 1 juni vertelt Kenneth Flijders, en laat hij ook zien, hoe hij van Mahonierestanten het mooie roodbruine extract maakt waarmee hij schildert. Hij vertelt ook over zijn affiniteit voor de Mahonieboom zelf en exposeert in Readytex Art Gallery een aantal van de werkstukken waarin hij gebruik heeft gemaakt van het extract. Als liefhebber kweekt en plant Flijders zelf ook deze bomen, enkele hiervan laat hij op de TNF zien.Een ieder is van harte welkom om deze bijzondere presentatie mee te maken. De deuren van de galerie zijn open van 19:00 – 21:00 uur en de presentatie start om 19:30 uur.

Category:  Expositie

Zie alle EVENTS op de SURINAME AGENDA

Show Lobi & Share
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Load More Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Check Also

Expositie Our Cultural Heritage @ De Hal

09aug201711aug2017 Expositie van beeldende en fotografische kunst met zeer veel participan…