Home Evenement Stille Tocht tegen geweld vrouwen @ Onafhanklijkheidsplein

Stille Tocht tegen geweld vrouwen @ Onafhanklijkheidsplein

0
0
426
15okt2018

Bescherm ons tegen zinloos geweld. Vrouwen van Suriname, kom massaal! De stille tocht is naar aanleiding van de brute moord op de 37-jarige Monaliza Maynard. De vrouw die als vermist was opgegeven werd na 3 dagen dood gevonden.

Vanaf 6.00pm tot 7.00pm

@ Onafhankelijkheidsplein

Adres: Onafhankelijkheidsplein, Paramaribo, Suriname

Gratis Deelname

Orga door: De Vrouwen van Suriname

De stille tocht ter nagedachtenis aan Monaliza Maynard is gepland voor vandaag. We roepen alle Surinamers op om maandag 15 oktober, om 18.00 uur naar het Onafhankelijkheidsplein te komen.

 Suriname spreekt zich uit tegen zinloos geweld in de relatiesfeer. 


Steeds vaker hoor je en lees je over geweld tegen vrouwen. Zijn we als vrouwen soms vogelvrij? Of het nu gaat over het beëindigen van een relatie, ongewenste intimiteiten of zelfs verkrachting en zoals nu recent weer moord. Vrouwen van Suriname, kom op voor je rechten en laat, door je aanwezigheid zien dat je verdriet hebt en het er niet mee eens bent. Geweld tegen Surinaamse vrouwen moet stoppen! 

 


De trieste feiten over de moord op Monaliza Meynard

Haar zoon deed eerder nog een oproep via Facebook maar er zijn helaas zeer trieste ontwikkelingen in de zaak van de vermiste vrouw: op aanwijzing van de 39-jarige in verzekering gestelde verdachte Renold G. zijn op vrijdag 12 oktober de stoffelijke resten van de vermiste Monaliza Mijnard in Paramaribo Noord aangetroffen. We wensen haar zoon en overige familieleden heel veel sterkte toe. 

Monaliza Maynard RIP

Het bericht van de politie in Suriname meld het volgende:

Het slachtoffer Monaliza werd op dinsdag 9 oktober als vermiste bij de politie opgegeven door familieleden. De aangifte van vermissing is door de lokale politie van het ressort Geyersvlijt overgedragen aan de Recherche van regio Paramaribo die gelijk een onderzoek startte. Indicatie uit het onderzoek leidde naar haar ex-partner Renold die op donderdag 11 oktober is opgespoord en aangehouden. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de verdachte in verzekering gesteld.

De bromfiets waarmee het slachtoffer op maandag 8 oktober haar woning heeft verlaten, is gedemonteerd op een adres in het district Wanica aangetroffen. Nadat de verdachte Renold flink aan de tand is gevoeld door de rechercheurs van regio Paramaribo heeft hij bekend de vrouw te hebben vermoord en haar lichaam daarna in brand te hebben gestoken.

De stoffelijke resten zijn na afstemming met het Openbaar Ministerie voor onderzoek in beslag genomen. Het onderzoek in deze zaak wordt voortgezet door de recherche van Paramaribo.

 

Category:  Breaking News Suriname

Zie alle EVENTS op de SURINAME AGENDA

Show Lobi & Share
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Load More Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Check Also

Op de fiets door Suriname, recordpoging van Albina naar Nickerie (480 km)

Van Oost- naar West-Suriname op de fiets Sportieveling Ed Abspoel gaat van Oost- naar West…