Home Evenement Ramlila Theater 2015 & Enlightenment Beurs

Ramlila Theater 2015 & Enlightenment Beurs

0
0
227
30okt2015
01nov2015

Enlightenment Beurs : drie dagen spektakel in Flamboyant Park !

Vanaf 4.00pm tot 11.00pm

@ Flamboyant Park

Adres: Lalla Rookhweg, Paramaribo, Suriname

Orga door: Stichting Ramlila & Ramayan Foundation Suriname

De Ramlila zal als een 3-delig verhaal worden opgevoerd in het Hindi met Nederlandse boventiteling en uitleg. Ook zal er gebruik worden gemaakt van moderne theatertechnieken (special effects) met live zang, dans en muziek. De opvoering vangt dagelijks aan om 19.00 uur en duurt tot 22.00 uur.

De Enlightenment Beurs is vanaf 16.00 uur geopend tot 23.00 uur. Er zullen verschillende exposities tentoongesteld worden van topkunstenaars uit Suriname, Ramayan in beeld en wetenschappelijk informatie over verschillende onderwerpen. Verder diverse informatiestands, vegetarische versnaperingen etc.

De Ramlila wordt ook wel aangemerkt als één van de oudste folkloristische kunsten ter wereld (door UNESCO erkend als werelderfgoed). Ook voor Suriname is het belangrijk om deze vorm van kunst te behouden. Ramlila, letterlijk het spel van Ram, staat voor respect, gezinsrelaties en in harmonie leven met elkaar. Het is een promotieproject dat tot doel heeft om dit erfgoed weer te laten herleven, zoals in de jaren 60-80, toen er tientallen groepen in Suriname actief waren en zelfs op scholen het verhaal onder de aandacht werd gebracht.ram.00_png_srb

De Stichting Ramlila & Ramayan Foundation Suriname heeft als missie om mensen kennis te laten maken met de boodschap van de Ramayan en de universele waarden en normen die het Ramlila verhaal met zich meebrengt.

Link naar Facebook 

ram1.00_jpg_srb

Category:  On tour Uitgaan

Zie alle EVENTS op de SURINAME AGENDA

Show Lobi & Share
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Load More Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Check Also

QUOTA Heart for Women Karavaan @ Commewijne

09jul2017 Quota geeft informatie en educatie over de gevaren en risico’s van hart- en vaat…