Home Evenement John Lie A Fo @ Readytex Art Gallery

John Lie A Fo @ Readytex Art Gallery

0
0
334
06apr2017
15apr2017

John Lie A Fo presenteert zijn uitbundige kunstwerken groots. Exclusief bij Readytex Suriname

Vanaf 7.00pm tot 9.00pm

@ Readytex Art Gallery

Adres: Steenbakkerijstraat 6, Paramaribo, Suriname

Gratis toegang

Orga door: Readytex

De eerste grote solo-expositie van 2017 in Readytex Art Gallery! In de schijnwerpers deze keer, de bijzondere Surinaamse kunstenaar John Lie A Fo.


De kunstenaar, die al heel lang, 35 jaren om precies te zijn, geen solo-expositie in Suriname gehouden heeft. En dat is frappant, want hoewel hij al een tijd niet meer hier woont, is hij wel Surinamer in hart en nieren en is zijn werk wel doordrenkt van Surinaamse cultuur én identiteit. De hoogste tijd dus voor kunstenaar John Lie A Fo om zijn uitbundige kunstwerken groots te presenteren in het land waar hij geboren is en waar ook zijn ‘Kumbat’tey’ begraven is.

John Lie A Fo @ Readytex Art Gallery

With the exhibition ‘Kumbat’tey’, Readytex Art Gallery has quite a surprise in store for visitors, especially those that are not yet familiar with the work of Lie A Fo. The explosions of color, the bold imagery and the uncurtailed expressiveness in the work of this artist will hold the attention and fuel the imagination of viewers for quite some time. Visual artist Lie A Fo is driven entirely by his feelings and by his passion for the culture, the traditions and the rituals of his country.Readytex Art Gallery presenteert met ‘Kumbat’tey’ een verrassende expositie, zeker voor het Surinaamse kunstpubliek dat nog niet echt bekend is met het werk van Lie A Fo. De kleurrijke uitspattingen, de sprekende beeldtaal, de gepassioneerde expressie maken van de collectie een fascinerend geheel waar geen enkele kunstliefhebber snel op uitgekeken zal zijn. Kunstenaar Lie A Fo laat zich volledig sturen door zijn gevoel en door zijn passie voor de cultuur, de tradities en de rituelen van zijn land. Hij beperkt zich niet tot één cultuur, maar ziet als trotse Surinamer elke aanwezige cultuur ook als zijn eigen cultuur en dat draagt hij ook uit met zijn kunstwerken. Rituelen en symbolen van Marrons, Inheemsen, Javanen en Chinezen komen allemaal in zijn werk aan bod. En hoewel de culturele elementen voor de echte Surinamer ongetwijfeld herkenbaar zullen zijn, geeft zijn werk geen letterlijke weergave van de culturen. Net als zijn karakter kenmerkt ook zijn beeldtaal zich door een enthousiaste, uitbundige, vrije en ongebreidelde expressie. Hij laat zich niet beperken door de realiteit, maar laat er zijn eigen creativiteit en verbeelding op los waardoor er in de composities vaak iets speels, verrassends of geheel onverwachts verwerkt is. En behalve cultuur, komen ook andere onderwerpen die Lie A Fo aanspreken, aan bod. Vogels vrij in de natuur, de gehandicapte kinderen waar hij in Frans-Guyana mee werkt, het pijnlijke onderwerp van de kindslaven in Haïti, kortom alles dat indruk maakt op deze hartelijke en gepassioneerde kunstenaar, vindt op een gegeven moment een verbeelding in het werk van John Lie A Fo.
De onmiskenbare en universele aantrekkingskracht van het werk van Lie A Fo maakt dat het niet alleen in Frans-Guyana -waar de kunstenaar momenteel woont en werkt- een sterke indruk maakt, maar ook bij het kunstminnende publiek op zijn eerdere exposities in Europa en het Caribisch gebied.
Vanaf vrijdag 7 april is het de beurt van het Surinaamse publiek om in Readytex Art Gallery te genieten van de nieuwe collectie kunstwerken die John Lie A Fo presenteert in zijn solo-expositie ‘Kumbat’tey’.


Openingstijden Readytex: 

De openingstijden zijn maandag tot en met vrijdag van 8:00 – 16:30 uur en op zaterdag van 8:30 – 13:30 uur. Extra openingsavonden voor de expositie op vrijdag 7 en zaterdag 8 april van 19:00 – 21:00 uur. De galerie is op vrijdag 14 april gesloten.


 

Category:  Cultuur | Kunst | Religie

Zie alle EVENTS op de SURINAME AGENDA

Show Lobi & Share
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Load More Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Check Also

Gospel Kerst Concert @ Maria Kerk Latour

22dec2018 Benefiet concert met verschillende artiestenVanaf 6.00pm tot 11.30pm@ RK Kerk 'M…