Home Evenement Holi Phagwa Manifestatie @ Palmentuin

Holi Phagwa Manifestatie @ Palmentuin

0
0
806
23mrt2016

Nationale Holi Phagwa Manifestatie in de Palmentuin By RaNi Entertainment & Anything International

Vanaf 11.00am tot 9.00pm

@ de Palmentuin

Adres: Palmentuin, Paramaribo, Suriname

Gratis entree voor jong en oud

Op 23 maart 2016 wordt het Holi-Phagwa feest gevierd door alle hindoe’s over de hele wereld. In Suriname is dit feest een van de populairste nationale feestdagen welke landelijk door vrijwel alle bevolkingsgroepen uitbundig wordt gevierd.


 

Ra – Ni Entertainment organiseert in samenwerking met Anything International op 23 maart aanstaande wederom een Nationale Holi Phagwa Manifestatie in de Palmentuin. Voor deze bijzondere dag nodigen de organisatoren een multiculturele reeks aan artiesten uit om de sfeer er goed in te brengen...


Holi Phagwa Suriname Palmentuin
Holi Phagwa Suriname Palmentuin

 


Voor deze viering zijn uitnodigingen verstuurd naar heel wat Sociaal-, Culturele verenigingen van Suriname om zich op te geven voor deelname aan dit ‘Makhan Chor’ festival. Zoals in 2013 door ons geïntroduceerd in de Palmentuin zullen tussen de 8 tot 15 personen moeten proberen om op elkaars schouders te klimmen om de ‘Makhan’, oftewel pot met honing op een hoogte van 6 meter in de voorronde en op 7 meter hoogte in de finaleronde te pakken. Wederom zal het spannend worden en luidt de vraag ! ? Naar wie gaat de Sitarie - Malhoe wisseltrofee dit jaar !Dit ‘Makhan Chor’ spel werd vroeger in de jaren ’60-’70 georganiseerd door wijlen dhr. Sitarie Malhoe te Calcutta Saramacca en zoals vorig jaar beloofd in de palmentuin willen de kleinzonen Robby, Soerin, Dinesh en Prakash Malhoe deze traditie van hun ‘Adja’ nieuw leven gaan inblazen en dit spel als een ‘Nationaal Volksspel’ te laten herbeleven in Suriname.
Het Makhan Chor spel is gehaald uit een epos van de ‘Krishna – Lila’ waarbij de hindoegod ‘Krishna’ erg dol was op roomboter. Zijn moeder deed alle moeite om de pot met boter zo hoog mogelijk te bewaren voor hem, maar het lukte Krishna altijd weer om de pot te ‘stelen’, vandaar de term ‘Makhan Chor’ oftewel “boter dief”.
Let op: Vrijdag 23 maart 2015, ‘Nationale Phagwa Manifestatie’ in de Palmentuin van 11.00 uur tot 21.00 uur met als hoogtepunt het ‘Makhan Chor Festival’ en optredens van top muziekgroepen uit Nederland samen met top muziekgroepen een deejays van Suriname. U bent allen van harte uitgenodigd.

De entree is geheel gratis en is geschikt voor jong en oud !

Category:  Familie Uitjes | Kinder Activiteiten Festivals

Zie alle EVENTS op de SURINAME AGENDA

Show Lobi & Share
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Load More Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Check Also

This Sunday @ Houttuyn

07jul2019 …