Home Surinaams Nieuws Consumentenkring Suriname sluit kantoor

Consumentenkring Suriname sluit kantoor

0
0
470

Door voornamelijk achterstandsbetalingen van de overheid, waaronder de ministeries van Onderwijs Wetenschap en Cultuur, en Volksgezondheid, is de Consumentenkring Suriname (CKS) niet langer in staat haar operationele kosten te betalen.


Langer dan een jaar roept zij de overheid op om de achterstanden in te lopen. Maandelijks werden overeenkomstig afspraken met deze twee en andere ministeries, ruim 4100 exemplaren van de Consumentenkoerier verstrekt, bestemd voor de schoolbibliotheken, poli’s van de RGD, ziekenhuizen en medewerkers van de verschillende ministeries.

Voorzitter Consumentenkring Suriname
Voorzitter Consumentenkring Suriname

Tegen de drukkostprijs van SRD 2,50 werden de magazines geleverd aan de overheid tot december 2015. In 2016 heeft de drukker de drukkosten verhoogd vanwege de financiële crisis. De CKS was toen niet meer in staat de drukkosten te betalen ondanks het feit dat ze voor een deel deze kosten gesponsord kregen. De  bedrijfskosten zijn SRD10,- per exemplaar. Onze magazine is full color (kleuren), actueel en informatief. Tegelijkertijd is het lidmaatschap ook SRD10,-, waarbij het maandblad gratis wordt verstrekt aan de leden.


De Consumentenkring heeft zich in de afgelopen 10 jaar ingezet om voor de rechten van de consument op te komen, hen te informeren, samen te werken met de overheid om wetsproducten voor te bereiden, samenwerking aan te gaan met internationale en regionale organisaties, zoals Consumers International en Caribbean Consumer Councel.

Helaas is onder de bevolking van Suriname te weinig kennis over de kracht van een sterke consumentenorganisatie. Consumenten klagen, worden benadeeld en/of kennen hun rechten niet. Echter is men zich te weinig bewust van het zich bundelen om zaken gerealiseerd te zien. De overheid beijvert zich om zaken voor consumenten te realiseren, maar zonder de kracht van een organisatie door consumenten zelf gestuurd, met de nodige input en kritische begeleiding, zal haar werk bemoeilijkt kunnen worden en resultaten minder optimaal zijn.

Door een gebrek aan vaste leden en donateurs, alsmede de achterstallige betalingen van de overheid, zal de Consumentenkring genoodzaakt zijn haar kantoor te sluiten.

Consumentenkring controleerd de prijzen Suriname
Consumentenkring controleerde de prijzen Suriname

Het bestuur hoopt alsnog het aantal van 2000 nieuwe leden te kunnen bereiken, die hen in staat zal stellen om de activiteiten normaal voort te zetten en het maandblad, de Consumentenkoerier, uit te brengen. Het lidmaatschap van de Consumentenvereniging, biedt vele voordelen, zoals kennis over consumentenrechten, schadeclaims, gratis advies van onze juristen en informatie over lifestyle, gezondheid, wetgeving, veilige en/of gevaarlijke productie of productiemethoden, nationale en internationale consumentenaangelegenheden, etc.


Vanwege de 8 maanden achterstand, is ons de huur opgezegd en moeten wij zonder kantoorfaciliteiten of personeel verder. Dat betekent dat cliënten en leden ons op een andere, minder persoonlijke, manier moeten bereiken nl. via FB, mail, bellen of schrijven naar de onderstaande contactgegevens:

FB-pagina Consumentenkring Suriname

P.O.B. 1411 Paramaribo, Tel.nr 499122

Email: consumentenkringsuriname@gmail.com of consumentenkr@yahoo.com

Inschrijving kan via onze website www.consumentenkring.com

Ons rekeningnummer voor donatie en het lidmaatschap is DSB, SRD rekening nummer 6531806


_bron: Persbericht CKS, Albert Alleyne

Consumentenkring Suriname 2016
Consumentenkring Suriname 2016
Show Lobi & Share
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Load More Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Check Also

Marteling, doodstraf en oneerlijke rechtzaken in China

INGEZONDEN: Ergens van beschuldigd worden is niet hetzelfde als schuldig zijn. Voordat wij…