Home Music releases Concert Mannenkoor Maranatha ter ere van John Nelom ( 1930-2006)

Concert Mannenkoor Maranatha ter ere van John Nelom ( 1930-2006)

0
9
900

Het concert maakt deel uit van de vele activiteiten die het koor dit jaar zal organiseren. De koorleden maken zich namelijk op voor het internationaal korenfestival dat in 2018 wordt georganiseerd in Zuid-Afrika. Het Mannenkoor Maranatha eert de nalatenschap van de componist John Nelom met een concert in de Grote Stadskerk. Dit concert vindt plaats op vrijdag 28 juli.


During the closing ceremony Sochi Mayor Anatoly Pakhomov and INTERKULTUR President Günter Titsch handed over the flag of the World Choir Games to Lindiwe Kwele, Deputy City Manager at City of Tshwane.

Het festival in Zuid Afrika, dat het grootste internationale koren festival ter wereld is,  beleeft dan zijn 1e lustrum. De 9e editie vond plaats in de plaats Sochi te Rusland (6 Juli tot 16 Juli 2016) , en de 10e editie van The World Choir Games (voorheen The Choir Olympics) wordt gehouden in Tshwane, Zuid Afrika van 4 tot 14 Juli 2018. Het festival, georganiseerd door de Stichting Interkultur, is bedoeld voor amateur koren vanuit de gehele wereld, ongeacht hun nationaliteit, ras, muziek genre of artistieke ambities. Het motto in Zuid Afrika is: “Singing together brings nations together” (“Samen zingen brengt landen samen”)


World Choir Games 2018 Maranatha Suriname doet mee

Veel composities van Nelom staan op het vaste repertoire van Maranatha. Tijdens het Spaanse korenfestival Canta El Mar in Barcelona/Calella won het koor vorig jaar een zilveren medaille en wel in de categorie Folklore. Dit was met de composities Faya Siton, Mini mini, Sapatia en Ontiman, allen van Nelom. Ook in de categorie Geestelijke liederen sleepte het koor zilver in de wacht.


Mannenkoor Maranatha 2017

Johannes Theodorus Nelom zoals hij officieel heet, is een van Surinames belangrijkste componisten. Zijn bekendste compositie Wi Tata (het Surinaamse Onze Vader) wordt door veel belangrijke koren in de wereld geregeld gezongen. Musicus, arrangeur, componist, ex-kapelmeester van de Politiekapel, Muziekleraar, tekstschrijver en dirigent, John Nelom, stond bekend als een bescheiden mens. Vanwege zijn verdiensten is hij veelvuldig gedecoreerd: Ridder in de orde van Oranje Nassau, Commandeur in de Orde van de Gele Ster, Masra Pokuman en Officier in De Orde van De Palm. John Nelom overleed op 76-jarige leeftijd in mei 2006.


Nelom was zelf ook lid van het Maranatha Mannenkoor, dat 71 jaar geleden werd opgericht. Hij werd door voormalig President Ronald Venetiaan  geroemd om zijn belangrijke bijdrage aan de vorming van de eigen Surinaamse identiteit.


Het concert in de Grote Stadskerk vangt aan om 19.30. Inloop vanaf 19.00 uur.

Zie ook de Suriname AGENDA

 

 

Show Lobi & Share
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Load More Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Check Also

Album Launch Gadu Ana @ Courtyard

Mijn passie voor muziek komt niet uit de liefde voor muziek, maar uit liefde voor de ziel.…