Home Surinaams Nieuws Buikdansen als Kunst: ‘The Beauty Within’ een waar show spectakel.

Buikdansen als Kunst: ‘The Beauty Within’ een waar show spectakel.

0
0
534

‘The Beauty Within’

Rekha Mungra, een initiatiefnemer van de theater show ‘The Beauty Within’ heeft zich de afgelopen tien jaren ingezet om de bekendheid van het buikdansen in Suriname te vergroten. Door de kennis over de dansstijl c.q. danscultuur en de positieve effecten op de gezondheid uit te dragen. Nu is hij in staat om samen met anderen de buikdans te presenteren als een ware (podium) kunst.


Buikdans Suriname
Buikdans Suriname

Inner Art Dance Studio

Na vele malen als gast te hebben geparticipeerd in diverse producties en een zeer geslaagde eigen familievoorstelling, presenteert Inner Art Dance Studio Suriname met veel enthousiasme haar Mind-Blowing Middle Eastern Dance Spectacle: “The Beauty Within”, welke zal worden georganiseerd op vrijdag 26 en zaterdag 27 februari 2016 in theater Thalia.


Bereid u voor op een spetterende avond waarbij de buikdanskunst in haar vele facetten aan u zal worden gepresenteerd door de cursisten; Klassiek, Modern Egyptian, Tribalfusion, Drum-solo en Fusion Bellydance, met speciale gastoptredens van Arseño Brand-Flu (House-dance), On Stage Performing Art, Priya Mungra (Bharatnatyam fusion), Jane Sheoratan (Yoga dance fusion) en Shanta Mungra (Zang).


 

Oriëntaalse dans oftewel buikdansen is één van de oudste dansvormen die er op de wereld bestaat en is afkomstig uit de culturen van India, Afrika en het Midden en Verre Oosten; Volgens diverse bronnen zou het buikdansen 5.000 jaar geleden zijn ontstaan in de tempels van India, waar deze danskunst werd beoefend als een ode aan de natuur en aan de vrouw, als schepper van het leven.

Buikdans Show Thalia
Buikdans Show Thalia

Bij het buikdansen staat het afzonderlijk bewegen van de verschillende lichaamsdelen veelal centraal, de isolaties. Iedere beweging wordt dusdanig uitgevoerd dat de buikspieren een actieve rol spelen, vandaar ook de naam welke in de 19e en 20e eeuw hieraan werd gegeven: Danse-du-Ventre, oftewel Buikdansen.

Doordat de zigeuners hun dans en muziek hadden meegebracht naar het Westen zijn er uiteindelijk vele stijlen ontstaan binnen de buikdanskunst; Naast de klassieke stijl ontwikkeld per streek, heeft zich de moderne stijl ontwikkeld welke is beïnvloed door de westerse kijk op het buikdansen, met name de technische spierbeheersing. De meest moderne vorm van het buikdansen heeft zich sedert de jaren ’70 mogen ontwikkelen, de ‘fusion bellydance’, hierin zijn elementen uit andere dansen, zoals Indiase, Afrikaanse, flamenco en hip-hop dans, verwerkt.


 

Deze grote show wordt gesponsord door: Jumbo Office, Fernandes Bakery,  DIO Suriname,  Sari Nagar,  Ratan Optique,  Tomahawk,  Sol Zinnia Suriname,  Taxi Centrale 1660,  Fernandes Autohandel N.V.,  Parasprings en UnitedNews.sr


 

Voor reserveringen:

Telefoon: +597 8673865

Email: innerart.bellydance@gmail.com

CURS achterover Buikdans Suriname
CURS achterover Buikdans Suriname

 

bron: unitednews.sr

Show Lobi & Share
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Load More Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Check Also

Marteling, doodstraf en oneerlijke rechtzaken in China

INGEZONDEN: Ergens van beschuldigd worden is niet hetzelfde als schuldig zijn. Voordat wij…