Home Breaking News Suriname Brute dubbele moord schokt modellen scene Suriname en Guyana

Brute dubbele moord schokt modellen scene Suriname en Guyana

0
1
529

De Surinaamse modellenwereld is opgeschrikt door het bericht dat een Guyanese collega, Jason John, zondag 20 juli is vermoord. 

Jason John is om het leven gekomen door messteken, onder andere in zijn hart.

Hij was een van de contestanten van Fashion Fest by MAFB en het gruwelijke nieuws kwam telefonisch door, een paar minuten na het gebeurde, door een goede vriend van Jason. 

In eerste instantie werd gedacht dat het hier te maken had met anti-homo-geweld. De Guyanese media spreekt dat echter tegen. De dader bleek een relatie te hebben met een transseksueel en heeft zichzelf daarna van het leven beroofd door zichzelf in brand te steken. Hij had daarvoor niet alleen Jason maar ook een andere man om het leven gebracht.

Geweld in de Guyanese gayscene komt regelmatig voor. Ook daar is men bezig,  net als in Suriname, de strijd te voeren voor gelijke rechten en acceptatie van de LGBT-community.

Volgens de berichten in de Guyanese media was Jason een sexswerker.

Dit word echter met klem tegengesproken. Jason John was op de bewuste avond juist in de buurt was om voorlichting te geven aan sexswerkers.

jason john1

‘De uitstraling van Jason John uitstraling was immens. De kracht van een man en de elegantie en sierlijkheid van een vrouw. Die twee leken in symbiose in hem te leven. Daarnaast had ik er veel respect voor dat hij zichzelf was en ook als zichzelf probeerde verder te komen als model.’ quote:

Het is altijd verschrikkelijk als de samenleving opvallende en positieve figuren verliest. Helemaal als dat gebeurt op een onnatuurlijke en gewelddadige manier. Juist zij brengen kleur in het leven dat al door zovelen zwart -wit gemaakt wordt.’

May he rest in peace…

Jason John2

Bron: Orgineel artikel door Christio Wijnhart dd 20-7

Gyanese pers brengt het verhaal met gruwelijke foto’s :

Gyana Press

Follow up:

Gyana headlines. zelfmoord na dubbele moord

 

 

Show Lobi & Share
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Load More Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Check Also

Op de fiets door Suriname, recordpoging van Albina naar Nickerie (480 km)

Van Oost- naar West-Suriname op de fiets Sportieveling Ed Abspoel gaat van Oost- naar West…